hagyomány

2019.04.03. 14:00

Vállalkozói est Teskándon az együttműködésről

Régi hagyomány a településen, hogy az önkormányzat évente kötetlen találkozóra hívja az ott élő és dolgozó vállalkozókat, hogy a helyi tervekről, eredményekről tájékoztassák őket.

Hajdu Péter

Három éve a sportegyesülettel közösen tartják a vállalkozói és támogatói estet, mint legutóbb, múlt szombaton. A programra 121-en, 47 egyéni vállalkozó, 19 betéti társaság, 40 kft. és 15 részvénytársaság képviselői kaptak meghívást. Az 1120 lakosú település gazdálkodásáról Németh Ágnes polgármester tájékoztatta a vendégeket. Elmondta: tavaly 29 millió forint iparűzésiadó-bevétel és 15 millió forint gépjárműadó folyt be, utóbbiból több mint 9 milliót kellett befizetni az állami költségvetésbe. Elhangzott, bővíteni szeretnék a bölcsődét, mivel sok ház épül, s számítani lehet a gyermekek számának növekedésére. Tervezik a hivatal épületének felújítását is, amire pályázatot adnak be.

A vállalkozók és az önkormányzat együttműködése eddig is eredményes volt, a polgármester példaként említette a fittpark létrehozását, a Tölgyfa utcai járdaépítést, illetve a Kemenceház kifestését. A további célok között a kerékpárút melletti gyümölcsöskertek kialakításáról szólt. Bogár István, a sportegyesület elnöke beszélt a futballcsapat helyzetéről, a tao-felhasználásról, majd a megyei vállalkozásfejlesztési alapítvány képviselői tájékoztattak a hitellehetőségekről. A vállalkozókat műsorral szórakoztatták, s megvendégelte őket az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában