Főleg a járműiparhoz csinál kedvet

2019.04.16. 10:00

TechEredő: Műszaki vetélkedőt rendeztek Lentiben

Hétfőn a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola adott otthont az általános és középiskolások számára rendezett műszaki témájú TechEredő vetélkedőnek.

Korosa Titanilla

A helyi Arany-iskola egyik csapata rollerrel és játékmotorral érkezett a bemutatkozásra

Fotó: Korosa Titanilla

A Pannon Fejlesztési Alapítvány versenyén 10 csapat mérte össze tudását. A rendezvénysorozat célja, hogy a diákok minél szélesebb körben betekintést nyerjenek a műszaki szakmákba, elsősorban a járműiparba. A részt vevő diákok ennek megfelelően műszaki területeket érintő feladatokat kaptak.

A helyi Arany-iskola egyik csapata rollerrel és játékmotorral érkezett a bemutatkozásra
Fotó: Korosa Titanilla

A verseny a csapatok ötletes bemutatkozó produkciójával kezdődött, majd 11 állomáson hallhattak előadásokat, és ügyességi, kreatív és tesztfeladatokat kellett megoldaniuk. A verseny fénypontja a jövő autójának megtervezése és makettváltozatának megépítése volt.

A rendezvényt Horváth László, Lenti polgármestere nyitotta meg, mellette a zsűriben helyet foglalt Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ vezetője, valamint a program lebonyolításában közreműködő Moholy-Nagy Művészeti Egyetem igazgatója, Koós Pál. A vetélkedő megyei döntőjét ősszel rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában