A gasztronómia, a bor és a kiskerti kertészkedés ünnepe

2019.04.17. 07:00

Szórakoztató programokkal köszöntötték a tavaszt Alsópáhokon

Pincepörkölt, édesburgonyából készült ételek, borkóstoló – a kertészeti témájú előadások és szórakoztató programok mellett finomságokkal is várták a közönséget az Alsópáhoki Tavaszköszöntőre szombaton.

Keszey Ágnes

Demeterné Szabó Katalin és Göncz Józsefné, a GESZ munkatársai pincepörköltet kínálnak

Fotó: Keszey Ágnes

A rendezvény a gasztronómia, a bor és a kiskerti kertészkedés ünnepe a településen. A művelődési házban tartott családi rendezvényen a gyerekeknek is kínáltak szórakoztató programot. Az esemény kiállításmegnyitóval vette kezdetét: az iskolásoknak meghirdetett rajzpályázatra beérkezett alkotásokat tekinthette meg a közönség. A helyi csoportok műsora után szakmai előadások kezdődtek: volt kóstoló dr. Bakonyi Károly boraiból, előadás szőlőfajtáiról, s a jelenlevők a batátáról is hallhattak.

Demeterné Szabó Katalin és Göncz Józsefné, a GESZ munkatársai pincepörköltet kínálnak
Fotó: Keszey Ágnes

– Az utóbbi nagyon egészséges és felkapott alapanyag, a reformétkezés fontos összetevője. A burgonya pedig örök slágere a magyar konyhának, az elkészítési módjától függ, hogy mennyire egészséges – szólt a délután két főszereplőjéről Szabó Zsolt Szilveszter művelődésszervező. A résztvevők meg is ízlelhették a burgonyából és édesburgonyából készült ételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában