gasztro

2019.04.26. 13:00

Rendkívüli olaszóra a Thúry tankonyhájában

Az olasz gasztronómia újabb szeletét mutatták be a diákoknak csütörtökön a Thúry Szakképző Iskola tankonyhájában rendezett rendkívüli olaszórán.

Benedek Bálint

program népszerű a diákok körében Fotó: Benedek Bálint

A fiatalok nem először találkoznak ilyen speciális óra keretében a világhírű konyha ínycsiklandozó finomságaival. A sorozatot két éve Vlaszák Andrea, az intézmény olasztanára indította azzal a szándékkal, hogy a tanulók különféle tájegységekre jellemző gasztronómiai fogásokon keresztül, interaktív módon barátkozzanak meg az olasz nyelvvel. Szerinte az idegen nyelvek közül egyértelműen még mindig az angol vezet, ám az olasz dallamossága, nyelvtani rendszere érthető és világos.

program népszerű a diákok körében Fotó: Benedek Bálint

– Az időszakos gasztronómiai foglalkozás sikere megkérdőjelezhetetlen, hiszen a gyerekek amellett, hogy otthonosabban mozognak a konyhában, szinte minden összetevőt pontosan ismernek olaszul – tette hozzá a pedagógus. – A végzősök most búcsúznak, azonban a Nagykanizsai Szakképzési Centrum idegen nyelvi készségek fejlesztése pályázatában részt vevő tanulók kedvéért a jövőben is folytatódik a népszerű program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában