SÉTA

2019.04.09. 11:00

Pengeháza és Dragonetti kapitány sem aludt

A 24 órás „Aludj máskor!” vetélkedő mindent magába foglal: olyan igazi nagy rendezvény, amelyen a közösségépítés párosul a pozitív rivalizálással.

Czimber Patrícia – ZSzC Munkácsy Mihály SzG és SzKI Zalaegerszeg

A Munkácsy csapata az indulás pillanataiban Fotó: Munkácsy

A vetélkedőben középiskolák 30-35 fős csapatai vehetnek részt. A vetélkedő abból áll, hogy a sportcsarnokot játéktérré rendezik be, és 24 órán át ebben a központban játszva-szórakozva együtt oldjuk meg az animátoraink által kiadott különböző feladatokat.

A ZSZC Munkácsy Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 2016/2017-es tanévtől idén immár 3. alkalommal vett részt ebben a rangos megmérettetésben. Első esztendőben meghódítottunk egy új földet, amelyen országot alapítottunk munkácsys farkasokként, tavaly pedig Roboteam néven játékgyárat építettünk. Farkasfölde megálmodása és benépesítése a 4. helyet hozta meg nekünk, a játékgyárunk csúcsrobotjai pedig egészen az előkelő 2. helyig masíroztak.

Ez a jó kis vetélkedéssorozat igazán embert (diákot és tanárt!) próbáló feladat, amely mindenféle képességünket igénybe veszi: szükség van tudásra, kreatívságra, de mindenekelőtt óriási leleményességre, találékonyságra. Alapítottunk már törzsszövetséget, kötöttünk vérszerződést, és vámpírokként létrehoztuk Pengeháza történelmi nemesi házát Gróf Pengeházi Dragonetti vezetésével.

Az évek során forgattunk már videoklipet, filmelőzetest, terveztünk, és építettünk hulladékátalakító gépezetet és malomautomatát, de még Barbie-házat is. Fogalmazó készségünket számos műfajban próbálhattuk ki az induló írásától kezdve a humoros történetek megalkotásán keresztül egészen addig, hogy megalkottuk egy állam alkotmányát. Az ügyességi játékokról (a fekvőtámaszversenytől kezdve a legkülönbözőbb sorversenyekig) már nem is beszélve!

A Munkácsy csapata az indulás pillanataiban Fotó: Munkácsy

Az idei tanévben is hasonlóan jó feladatokkal bombáztak minket a szervezők, vámpírcsapatunk pedig küzdött, ahogy csak bírt. Elkészült a sümegi vár makettje, amin Frankenstein báró serege csapott össze Dragonetti vámpírcsapatával… 1 kg-os hamburgert is készítettünk reggelire, számtalan koreográfiát mutattunk be a 24 óra alatt. A végeredmény miatt kicsit szomorúak lettünk először, hiszen az 5. helyen végeztünk, de a bánat helyét gyorsan átvette a büszkeség, ugyanis végigküzdöttük a 24 órát, legyőztük magunkban a fáradtságot, és nagyon jól éreztük magunkat! Megismertünk olyan diáktársainkat, akikkel eddig csak maximum látásból ismertük egymást. Igazi közösségépítés történt! És ezáltal a foglalkozás elérte a célját. Köszönjük a szervezőknek, hogy részesei lehettünk! Bízunk benne, hogy jövőre újra Zalaegerszegre látogat az Aludj máskor! csapata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában