megmérettetés

2019.04.27. 07:00

Megyei döntő Nagykanizsán Kaán Károly emlékére

Pénteken a Zrínyi-Bolyai-iskolában rendezték meg a Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny megyei döntőjét. A megmérettetés előtt a versenyre érkező diákok megkoszorúzták a viadal névadójának szobrát.

Pásztor András

Koszorúzás Kaán Károly szobránál Fotó: Gergely Szilárd

Az országos versenynek már több mint 25 éves hagyománya van, és hosszú évek óta az is magától értetődő, hogy a megyei döntőt Nagykanizsán, Kaán Károly szülővárosában rendezik meg.

– Kaán Károly a maga idejében élharcosa volt a modern szemléletű természetvédelemnek, erőfeszítéseinek köszönhetően született meg például 1935-ben az erdő- és természetvédelemről szóló törvény, amely magában foglalta többek közt a védelem alatt álló növény- és állatfajok körét – mondta Benedek Miklós, a versenyt szervező Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület elnöke.

A tegnapi versenyt az 5-6. osztályos korcsoportnak írták ki, a megyei döntőbe jutott diákok egyrészt az általános iskolai tananyagból, másrészt a TermészetBÚVÁR Magazin írásai alapján kaptak feladatokat. Az országos döntőbe a két korcsoport eredményeit összevetve csak egyetlen diák juthat, aki Zala megyét képviseli a versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában