Az értő olvasás továbbra is nélkülözhetetlen

2019.04.10. 07:00

Kihirdették a megyei szövegértő verseny eredményeit

Kedden tartották az általános iskolásoknak szervezett Kőrösi Csoma Sándor megyei szövegértő verseny ünnepélyes eredményhirdetését.

Szabó Zsófia

Negyedik évfolyamon Szaszkó Szófia, a keszthelyi Ranolder-iskola diákja bizonyult a legjobbnak Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

A kanizsai Kőrösi-iskola évente rendezi meg a szövegértés, az olvasás fontosságára épülő versenyt. Idén 30 zalai általános iskolából több mint 220 diák nevezett.

Passáné Bolf Mária, a szervező munkaközösség vezetője elmondta: a tavalyi évhez képest változtak a megoldandó feladatok, ám a gyermekek jól boldogultak velük.

Negyedik évfolyamon Szaszkó Szófia, a keszthelyi Ranolder-iskola diákja bizonyult a legjobbnak Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Az eredményhirdetésen Smolcz Frigyes intézményvezető jelezte: a szövegértés az élet minden területén, tudománytól függetlenül, elengedhetetlen. Hiába változik a kommunikáció, a klasszikus, nyomtatott szöveg értő olvasása változatlanul szükséges.

Magyar Ferenc tankerületi igazgató köszöntőjében elismeréssel szólt a nagy múltú versenyről. Melyben a 2. osztályosoknál Szalay-Bognár Hanna lett a legjobb, míg a harmadikosoknál Peresztegi-Szakály Mátyás, a negyedikeseknél Szaszkó Szófia, 5. évfolyamon Smolcz Zsombor, hatodikban Szente Szonja, a hetedikeseknél Pál Júlia, nyolcadikban pedig Németh Márton Tamás nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában