A földön vergődött

2019.04.22. 19:34

Fülesbagoly-fiókát mentettek a járókelők Nagykanizsán

Három­hetes erdeifülesbagoly-fió­kát mentettek meg járókelők szombaton a Liszt Ferenc utcában. Az ijedt, ám egészséges madár azóta az orosztonyi Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány vendégszeretetét élvezi.

Benedek Bálint

Hencsei József és Both Gábor a fiókával

Fotó: Szakony Attila

Hencsei József reggel boltba indult. A házak tövében, a füves területen arra lett figyelmes, hogy egy állat elkeseredetten vergődik a földön.

– Közelebb lépve láttam, hogy egy kis bagoly küzd az életéért – mesélte. – Egyedül nem akartam megfogni, nehogy a csőrével vagy a karmai­val megsebesítsen. Az egyik szomszéddal szerettük volna feltenni a fára, de nem tudott felkapaszkodni.

Ekkor érkezett a helyszínre Both Gábor, a zalakarosi mentőállomás vezetője. Mivel évekkel ezelőtt már talált ilyen kilátástalan helyzetben lévő baglyot, tudta, mi a teendő. Kesztyűvel egy jól szellőző kartondobozba tette, majd az orosztonyi alapítvány gondjai­ra bízta.

Hencsei József és Both Gábor a fiókával
Fotó: Szakony Attila

– A háromhetes fióka nem kiesett, kimászott a fészekből – mondta dr. Klein Ákos, az alapítvány ügyvezető biológusa. – A megtalálói helyesen jártak el, hiszen szerették volna visszatenni, s amikor nem sikerült, értesítettek bennünket. Most őrzött helyen tartjuk, rávezetjük az önálló táplálkozásra, és később visszaengedjük a természetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában