Fejlesztés

2019.04.03. 12:00

Felújítják az út burkolatát is az egerszegi Mókus utcában

Közel 125 millió forintos beruházásban újul meg a megyeszékhelyi Mókus utcában a szennyvízcsatorna és az út burkolata.

AG

Balaicz Zoltán és Bognár Ákos ismertette a beruházást Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A munkálatokról a helyszínen adott tájékoztatást kedden Balaicz Zoltán polgármester és Bognár Ákos önkormányzati képviselő. A polgármester felidézte, hogy az önkormányzat állami támogatásból 1,7 milliárd forintot fordíthat infrastrukturális fejlesztésekre, a munkálatok 29 helyszínt érintenek, ezek egyike a Mókus utca. Itt jelenleg 158 méteren az út burkolatát újítják fel, és a munkálatok részeként a Köztársaság út 85. számú tízemeletes épület északi oldalánál térköves parkolóhelyeket építenek ki, 4 darabbal bővítve a beállóhelyek számát a szelektív hulladékgyűjtők áthelyezésével. A Mókus utcában a szennyvízcsatorna rekonstrukciója két ütemben közel 900 méteren valósul meg.

Balaicz Zoltán és Bognár Ákos ismertette a beruházást Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Bognár Ákos arról is szólt, hogy a munkálatok kezdetekor derült ki, a tervezett útfelújításon túl szükséges a csatorna rekonstrukciója, a parkolók bővítése. Mint elárulta, a munkálatok folytatását tervezik a tízemeletes épületek mögötti szervizutaknál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában