Bajcsáig kerekeztek

2019.04.15. 07:00

Esőben startolt el a Nyeregbe Kanizsa! mezőnye

A barátságtalan idő ellenére is jó páran döntöttek úgy, hogy mozgással töltik a hét utolsó napját.

Szabó Zsófia

Több generáció vett részt a kerékpáros túrán, amelynek célpontja a bajcsai városrész volt

Fotó: Gergely Szilárd

A város önkormányzata és az idősügyi tanács tavaly fogalmazta meg kiemelt célként az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás népszerűsítését a lakosság körében. Ennek kapcsán tavaly először rendezték meg a Nyeregbe Kanizsa! programot.

– Tavaly kegyesebbek voltak az égiek, akkor több mint háromszázan vettek részt az eseményen. Ezúttal nem volt jó időjárás, ennek ellenére jó páran pattantak biciklire – összegezte dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó, hozzátéve: a bajcsai célba érkezéskor a városrész nyugdíjasklubjának önkéntesei vendégül látták a bringásokat, akik között több generáció képviseltette magát.

A kanizsai szépkorúak közül sokan csapatokban vesznek részt a helyi sportrendezvényeken. Béres János, a Zala Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezetének elnöke jelezte: az időskor nem jelent egyet azzal, hogy „be kell süp­pedni”.

Több generáció vett részt a kerékpáros túrán, amelynek célpontja a bajcsai városrész volt
Fotó: Gergely Szilárd

– Szívesen mozgunk, amiatt is, mert tudjuk: ez hozzájárul az egészségünk, a testi és a lelki fittségünk megőrzéséhez – így Béres János.

Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója jelezte: sportos csapatot alkotnak munkatársaikkal, többen gyakran futnak, kerékpároznak együtt. A kanizsai rendezvényen először vettek részt.

– Többen nagyon szeretünk sportolni. Legyen szó labdarúgásról vagy kerékpározásról, felfrissít, átmozgat bennünket az irodai munka után. A közösségi sportnak jelentős szerepe van. Tudjuk egymást segíteni mozgás közben, így jóval hatékonyabb – fogalmazott Cziráki László.

A közös biciklizésen olyan csapatok is képviseltették magukat, akik szabadidejükben rendszeresen tesznek meg nagyobb távokat két keréken. A Kanizsa 14 Kerékpáros Egyesület tagjai, köztük Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, ezúttal Bajcsáig tekertek.

– A mozgás, legyen szó bármelyik formájáról, minden életkorban fontos. Nagykanizsán a kerékpározáshoz számos lehetőség adott, infrastrukturális korszerűsítések révén is – hangsúlyozta Cseresnyés Péter.

– Egyre többen kerékpároznak Nagykanizsán, aminek örülünk. A fejlesztések, köztük a kerékpárutak építésének jóvoltából, a város is hozzájárul ahhoz, hogy minél többen biciklizzenek szabadidejükben – emelte ki köszöntőjében Dénes Sándor polgármester, majd Szűcs Imre plébános megáldotta a kerékpárosokat.

A csapat ezt követően indult az Erzsébet térről Kiskanizsán át a bajcsai városrészbe, ahol sportos programokkal folytatódott a nap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában