Egy maradt a városban

2019.04.10. 07:00

Bezárt az egyik hulladékudvar Zalaegerszegen

Bezárt a búslakpusztai hulladékudvar, a városban egy maradt, a Zala Plaza mögötti.

Szabó Judit

Tavaly még két hulladékudvarban adhatta le a lakosság ingyen a szelektíven gyűjtött papírt, műanyagot, fémet, üveget, lomot, építési törmeléket, zöldhulladékot, veszélyes és elektronikai hulladékot – egy részüket mennyiségi korlátozással. Idén már csak a Plaza mögötti, Parki utcai működik.

Gecse Péter alpolgármester érdeklődésünkre közölte: a búslakpusztai regionális hulladéklerakó majdnem betelt, a beszállítás a telephelyre gyakorlatilag megszűnt. A város kommunális hulladékát a Vas megyei Harasztifaluba szállítja a szolgáltató.

A hamarosan induló térségi hulladékgazdálkodási fejlesztés keretében a búslakpusztai lerakóteret is bővítik, a telephelyen a közeljövőben építési munkák indulnak. A fejlesztés megvalósulásáig a telephely nem működik üzemszerűen, és tekintettel arra is, hogy az itteni hulladékudvar kihasználtsága nagyon alacsony volt, ezt bezárták. Gecse Péter hangsúlyozta, hogy a szelektív hulladékgyűjtésre ezen kívül is számos lehetőség van: a házhoz menő műanyag-, fém- és papírgyűjtés, nemrég az üveggyűjtést is bevezették a családi házas övezetekben, van házhoz menő zöldhulladékgyűjtés, minden évben szerveznek lomtalanítást, és több mint 100 helyszínen működik többfrakciós gyűjtősziget a városban.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában