számos nagy beruházás indul

2019.04.20. 07:00

Átfogó felújítás a nagykanizsai Kossuth téri tagóvodában

Európai uniós forrásnak köszönhetően mintegy 120 millió forintos támogatásból újult meg a Kossuth téri tagóvoda, melynek avatóünnepségét szerdán tartották.

Benedek Bálint

Az ünnepségen az épület egészét átfogó, teljes rekonstrukcióról, illetve az intézmény történetéről dr. Némethné Kovács Edit, a Nagykanizsai Központi Óvoda intézményvezetője beszélt.

– A Kossuth téri tagóvodánk a legfiatalabb intézményünk, mégis itt vált először szükségessé a felújítás, korszerűsítés – hangsúlyozta. – Az 1980. novemberi átadása óta jelentős beruházás az épületben nem történt. A maga idejében korszerű volt, formabontó épületével, nagy teraszaival mesebeli kastélyként fogadta a gyermekeket. Az akkor épített falak elveszítették „erejüket”, az állandó beázások miatt a felújítás sürgőssé vált. A város pályázott, s lehetőség nyílt elindítani a fejlesztést.

 

Az intézményvezető hozzátette: az óvoda 80 gyermeke, szüleik és nyolc óvodapedagógusa vállalta a nehézségeket, s most az elkészült tagóvoda ismét egy inspiráló, játékos, esztétikus és biztonságos intézmény lett. Megtörtént a tető szigetelése, a nyílászárók cseréje, a korszerű fűtésrendszer kiépítése mellett pedig napelemeket is felszereltek. Továbbá a csoportszobák bútorzata is felfrissült.

Majd Dénes Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte: a Területi Operatív Program családbarát részének keretében a Kossuth téri mellett a palini tagóvoda megújítására is gondolt a város.

– A palini intézmény kibővítése hamarosan indul – tette hozzá a városvezető. – A városban működő 12 tagóvodára odafigyelünk, folyamatosan fejlesztjük ezeket az épületeinket.

Ezt követően Cseresnyés Péter miniszterhelyettes megnyitójában emlékeztetett: a tavaszi megújulással szinte hetente új fejlesztésekkel gyarapszik a város és a megye.

– A kormány úgy döntött, hogy a megyei jogú városok – a rendelkezésre álló keret­összegből – döntsék el, mit akarnak felújítani – folytatta.

– Hároméves előkészítő munka után Nagykanizsa komoly beruházások elindítása előtt áll, ilyen például a sportcsarnok vagy a Csónakázó-tó szabadidő központtá válása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában