Köznevelést támogató program

2019.03.19. 07:00

Zalai mintaprojektek „Az én könyvtáramban”

Szakminisztériumi kezdeményezésre, európai forrásból a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum szervezésében valósul meg a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” 36 hónapos futamidejű pályázat, melyben „Az én könyvtáram” elnevezésű, köznevelést támogató program is helyet kapott.

Arany Horváth Zsuzsa

„Az én könyvtáram” célja az országos könyvtári rendszer alkalmassá tétele a köznevelés hatékonyságát szolgáló, az olvasást és az ismeretszerző tanulást támogató szolgáltatások nyújtására, 40 fős országos szaktanácsadói hálózat kialakítása, módszertani és mintaprogram-csomagok kidolgozása, megvalósítása. Mindezekről tartottak szakmai konferenciát a zalai könyvtárosok tegnap a megyei könyvtárban.

Farkas Ferenc, a program szakmai irányítója Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Kiss Gábor igazgató köszöntője után Farkas Ferenc, a Szabó Ervin Könyvtár szakmai vezetője, a program irányítója számolt be a 2017 eleje tartó munka eddigi eredményeiről. Kiderült, a 4000 magyar könyvtár 98 millió személyes és távhasználati partnerrel rendelkezik, közülük 440 ezer a diák. Rájuk fókuszál a szóban forgó program, melynek 90 mintaprojektjébe öt zalai is bekerült. (Ez azt jelenti, hogy a könyvtárosok által kidolgozott foglalkozások, rendezvények másutt is alkalmazhatóvá válnak.) A sajátos nevelési igényű diákok számára készült „Betűspagetti” elnevezésű zalai mintaprojektet Tóth Renáta, a megyei könyvtár olvasószolgálati csoportvezetője mutatta be, de hasonló programmal érkeztek a keszthelyi és a nagykanizsai városi könyvtárosok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában