Környezettudatosan

2019.03.26. 14:00

Összegyűjtötték Zalacséb útjai mellől a hulladékokat

Rekordszámú résztvevővel, több mint hatvan fővel csatlakozott idén a település a Te Szedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért! akcióhoz. A szemétgyűjtést pénteken délután tartották a községben.

Gyuricza Ferenc

Szemétszedők a kerékpárúton. Major Krisztiánnak a gyermekei, Simon és Sámuel voltak a segítségére

Fotó: Gyuricza Ferenc

Zalacsében komoly hagyománya van az akciónak, Erdei Csaba polgármester elmondása szerint amióta a mozgalom létezik, eddig minden évben részt vettek benne, így ezúttal is természetes volt számukra, hogy ismét csatlakoznak.

A község önkormányzata szemétszedő túrára invitálta a helyieket, a polgármesteri hivatal épülete elől egyszerre több irányba elindulva járták végig a falu frekventált részeit. Nemcsak a lakott területeken, hanem a Zalalövőtől Bagodig vezető kerékpár községhez tartozó részein, valamint a Zalaháshágy, illetve Zalalövő felé vezető utak mentén is összeszedték a szétszórt, eldobált holmikat. Az összegyűjtött hulladék igen jelentős részét PET-palackok, egyéb műanyag csomagolások, valamint sörös és energiaitalos fémdobozok tették ki.

Szemétszedők a kerékpárúton. Major Krisztiánnak a gyermekei, Simon és Sámuel voltak a segítségére Fotó: Gyuricza Ferenc

– Ami örömteli, hogy minden korábbit meghaladó létszámban csatlakoztak a zalacsébiek az akcióhoz, az óvodás korú kisgyermektől a nyugdíjasokig több mint hatvanan érezték úgy, hogy tevőlegesen is részt kell vállalniuk ebben a környezetszépítő programban – mondta a polgármester. – Ami viszont elkeserítő, hogy rengeteg a szemét, még mindig nem vagyunk elég környezettudatosak, ezen a mentalitáson a saját érdekünkben mielőbb változtatni kell.

Erdei Csaba azt is hozzátette: a túrát úgy szervezték, hogy annak végpontja a község művelődési házánál legyen, ahol megvendégelték a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában