Évnyitó közgyűlés

2019.03.13. 10:00

Negyven éves jubileumát ünnepli a lenti Kertbarát Kör Egyesület

Fennállásának negyvenedik évfordulóját ünnepli idén a határ menti városban működő kertbarát kör. Erről is szó volt a szervezet évnyitó közgyűlésén, melyen elfogadták az előző évi munkáról szóló beszámolókat, valamint az idei programtervet is.

Korosa Titanilla

Röszler Attila elnök a kertbarátok közgyűlésén

Fotó: Korosa Titanilla

– Az előző éveinkhez hasonlóan mozgalmas és tartalmas volt a 2018-as esztendő is – kezdte beszámolóját az összejövetelen Röszler Attila, a Kertbarát Kör Egyesület elnöke.

– Összesen tizennégy saját rendezvényt bonyolítottunk le ebben az időszakban, ezekkel igyekeztünk hozzájárulni a térségben a szőlészet és a gyümölcsészet fejlődéséhez és ahhoz, hogy minél többen elsajátíthassák az e téren szükséges szakmai ismereteket. Több szakmai előadást is meghallgathattak tagjaink, illetve a külsős érdeklődők az említett témákban, valamint a konyha­kerti növénytermesztésről, a tápanyag utánpótlásról és a kórokozók elleni védekezésről is. Nagy sikert aratott dr. Kántor Mónika borász gyakorlati bemutatóval egybekötött elő­adása, melyen a borhibákra, borbetegségekre, illetve ezek kiküszöbölésére hívta fel a gazdák figyelmét.

Röszler Attila elnök a kertbarátok közgyűlésén Fotó: Korosa Titanilla

Röszler Attila a további programok közül kiemelte, hogy ünnepségeket is tartottak a szőlőhöz, borhoz kötődő jeles napokhoz kapcsolódóan (mint a Vince-, illetve a Márton-nap), megtartották saját, nemzetközi borversenyüket, de hirdettek az egyesület tagjai között pálinkaversenyt, továbbá részt vettek a társszervezetek programjain, a városi rendezvényeken, valamint két szakmai kirándulás is színesítette az évet.

– Az idei évre is hasonló tartalmas programtervvel készültünk, több eseményt már meg is tartottunk, köztük szakmai előadások és a Vince-napot – tette hozzá az egyesületi elnök. – Tervezzük a kirándulásokat is, de a legfontosabb, hogy negyven évvel ezelőtt alakult meg a kertbarát kör. A jeles évforduló alkalmából októberre méltó megemlékezést tervezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában