Programok

2019.03.06. 16:00

Műsorokkal és fánkpartival búcsúztatták a farsangot Gyenesdiáson és Reziben

Farsang utolsó estéjét vigassággal és fánkok kóstolgatásával töltötték több településen.

Keszey Ágnes

Munkában a zsűri

Farsanghoz illően voltak, akik jelmezben érkeztek a gyenesdiási húshagyókeddi fánkpartira, melynek már közel húsz éves hagyománya van. A nyugdíjasklub tagjai tréfás jeleneteket mutattak be, elhangzottak vidám versek, sőt volt fellépő, aki saját szerzeményét adta elő. Színpadra léptek ifjú zenészek és a Gyenesdiási dalárda, majd élőzenés bálon ropták a táncot a résztvevők. Sokan kínálták hagyományos és különleges fánkjaikat – melyek között volt padlizsánkrémmel és sajtkrémmel töltött is. A tésztákat zsűrizték, csakúgy, mint a helyi nedűket. A legjobb hagyományos szalagos fánk készítője – idén Balogh Lászlóné- kapta a Fánkkirálynő címet, a legjobb bor készítőjét – Komáromy Bélát Királyleánykájáért- Borkirállyá avatták, s különdíjakat is kiosztottak.

Tánczos Lászlóné és Dancs Gézáné vidám jelenettel szórakoztatta a jelenlévőket Gyenesdiáson
Fellépett a helyi dalárda is
Munkában a zsűri

Reziben is összegyűltek a helyiek: ott Gyanó Szilvia néprajzkutató tartott előadást a farsangról, s helytörténeti,festmény és kézimunka kiállítás nyílt. Műsorok szórakoztatták a résztvevőket, akik ugyancsak rengeteg féle fánkot kóstolhattak.

Fánkokat is kóstolhattak a résztvevők
Fánkot is kóstolhattak a résztvevők
Fánkokat is kóstolhattak a résztvevők

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában