A beruházás 25 millió forintos támogatással valósult meg

2019.03.30. 07:00

Megújult a rendelő és az orvoslakás Bánokszentgyörgyön

Pénteken ünnepélyesen fela­vatták a település kívül-belül megújult fogorvosi rendelőjét és a hozzá kapcsolódó orvoslakást.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter, Baumgartner László és Bene Csaba vágta át a nemzetiszín szalagot az avatáskor

Fotó: Horváth-Balogh Attila

A megjelenteket elsőként a házigazda, Baumgartner László polgármester köszöntötte, akitől megtudtuk: a felújításhoz az Európai Unió és a magyar állam a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott, amit az önkormányzat 11 millióval egészített ki a költségvetéséből. A pénzből a rendelő energetikai korszerűsítése, külső hőszigetelése, vakolása és festése, illetve a régi, elavult nyílászárók cseréje valósult meg, elvégezték az épület belső felújítását és számos orvostechnikai eszközt, köztük egy modern fogorvosi széket is vásárolhattak. S még valami: megszépült az orvoslakás is.

Avatóbeszédében Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: a kistelepülésekre nagy figyelmet fordított a kormány az elmúlt években, s fordít eztán is, hiszen a Magyar Falu Program újabb és újabb pályázati kiírásai nyílnak meg folyamatosan.


Cseresnyés Péter, Baumgartner László és Bene Csaba vágta át a nemzetiszín szalagot az avatáskor Fotó: Horváth-Balogh Attila

 

Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke pozitívumként jelölte meg, hogy a TOP-pályázatok tervezési időszakában a települések vezetői elmondhatták, milyen célokra szeretnének forrást kapni, s ezeket az illetékesek be is építették a pályázati kiírásokba.

Az ünnepséget a helyi óvodások műsora színesítette, a megújult fogorvosi rendelőt és orvoslakást Decs István plébános áldotta meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában