Újraindult a sportcsarnok kivitelezése

2024.05.23. 19:00

A miniszteri ígéret után folytatódik a hévízi létesítmény építése

Újraindultak a munkálatok a hévízi kézilabda munkacsarnoknál, amit a helyszínen ellenőrzött Nagy Bálint, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, a térség országgyűlési képviselője.

Péter B. Árpád

Folytatódik az építkezés. A bejáráson elöl Nagy Bálint és Paufler Gyula, az ÉKM sportlétesítmény-fejlesztési osztályvezetője, mögöttük jobbra Vértesaljai László

Fotó: ZH

A politikus felelevenítette, múlt heti látogatása alkalmával bemutatták a beruházás állását Vértesaljai László polgármesterjelölttel közösen Lázár János ÉKM-miniszternek, jelezve, hogy elakadt a kivitelezés. A városháza téren tartott fórumán a tárcavezető ígéretet tett a gyors folytatásra – s a héten újraindult a munka.

Folytatódik az építkezés. A bejáráson Nagy Bálint a kivitelező cég munkatársaival is egyeztetett, mögötte Paufler Gyula, az ÉKM sportlétesítmény-fejlesztési osztályvezetője és Vértesaljai László
Fotó: ZH

Nagy Bálint azt mondta, a fürdőváros bajnok női kézilabdacsapata megérdemli, hogy mielőbb méltó helyen tudjon készülni a mérkőzésekre, hozzátéve: „a kormánnyal való jó együttműködés nagyon fontos Hévíz további fejlődéséhez”. A politikus elárulta, augusztus végén újabb bejárást terveznek, s azt követően hamarosan átadják az új sportlétesítményt.

Augusztusban újabb bejárást tartanak, képünkön jobbra Nagy Bálint, mellette Vértesaljai László és Paufler Gyula, az ÉKM sportlétesítmény-fejlesztési osztályvezetője
Fotó: ZH

A csarnok egy 7,55 méter belmagasságú küzdőtéri részből, 150 ülőhelyes nézőtérből, illetve kiszolgáló blokkból áll. Helyet kap benne várakozó tér, irodai és bemelegítő helyiség is. Egy-egy öltöző 20 sportoló befogadására alkalmas.

Mindemellett lesz az épületben szertár, bemelegítésre szolgáló konditerem, akadálymentes mosdó, illetve gépészeti helyiség is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában