Felújítás

2024.05.23. 18:00

Megújult a zalaegerszegi Építők útja aszfaltburkolata

A kertvárosi Építők útja burkolatfelújításának első üteme a Kovács Károly Városépítő Program keretében újult meg az elmúlt hetekben, az elkészült útszakaszon csütörtökön tartottak sajtóbejárást. Balaicz Zoltán polgármester a helyszínen elmondta, a Köztársaság úti tömbbelsők útszakaszait folyamatosan újítják fel, a Apáczai ÁMK térségében is várhatók további munkálatok.

Arany Horváth Zsuzsa

Szak Tibor, Orosz Ferencné, Balaicz Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

Az Építők útja nagy forgalmat bonyolít le, a lakókon és garázstulajdonosokon kívül a művelődési ház és a sportcentrum programjai idején ide érkezők is ezt a szakaszt használják, tette hozzá Orosz Ferencné, a városrész önkormányzati képviselője, megköszönve a városvezetés kedvező döntéseit és a polgármesteri hivatal dolgozóinak munkáját. A burkolatfelújítás műszaki tartalmának adatait Szak Tibor, a polgármesteri hivatal szakosztályának csoportvezetője ismertette: 140 méteres hosszban, hat méter szélességben aszfaltburkolatot cseréltek, de az elégtelen teherbírású szakaszokon a pályaszerkezetet is átépítették. A beruházás 39 millió forintba került. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában