Téli Rezsicsökkentés

2019.03.26. 07:00

Fűtési támogatásban részesültek a rédicsi és a pákai lakosok

Mindkét településen eljutott a családokhoz a téli rezsicsökkentés keretében juttatott 12 ezer forint értékű fűtéstámogatás.

Korosa Titanilla

A nem vezetékes gázzal fűtő háztartások esetében a települési önkormányzatoknál igényelhették a támogatást az érintettek. Rédicsen Soós Endréné polgármester arról tájékoztatott, hogy a határ menti településen 67 főt érintett a fűtéstámogatás. Az igénylők közül 37-en tűzifára adták be a kérelmüket, lehetőség nyílt 12 ezer forint értékben gázpalackot vásárolni, illetve brikettet is igényeltek.

– Az önkormányzat hozatta el az erdőről a tűzifát, és kiszállította a házakhoz, mintegy fél köbmétert háztartásonként – mondta el Soós Endréné. – A helyiek közül harminchatan igényeltek gázpalackot, amit a rédicsi boltban vásárolhattak meg. A fenti összegből azt kiegészítve három gázpalack vásárolható meg, emellett hatan brikettet igényeltek, ebből mintegy 2 mázsa mennyiség jutott egy-egy családhoz.

Pákán is igényelhették az érintettek a támogatást. Itt Lukács Tibor polgármester beszámolója szerint harminckilenc háztartás gázpalackot, hetvenhatan tűzifát, nyolcan brikettet igényeltek. A tüzelőt igénylőknek a fél köbméter fát az önkormányzat itt is házhoz szállíttatta, a gázpalackot pedig helyben a vegyesboltban vásárolhatták meg. Emellett a szociális tűzifát is kiosztották már Pákán, összesen mintegy 130 köbmétert.

– Az igényt benyújtók egy része 1-1, a nagycsaládosok pedig 2-2 köbméter tüzelőhöz jutottak a támogatásban – közölte érdeklődésünkre a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában