Mutatjuk a nyertest

2019.03.05. 14:07

Farsangi Fánk Karnevál Zalaapátiban

Szalagos fánkkal a Zalavári fánkforgatók a hagyományos, a különleges kategóriában a képviselőfánkkal és krémjével az egeraracsai csapat lett az első helyezett a zalaapáti Farsangi Fánk Karneválon.

Keszey Ágnes

Sonkával töltött, körözöttes, kolbászos, svéd mandulás, matyóhímzéssel díszített citromos fánk, churros mini tortácskák, sós karamell krémmel töltött profiterol - ez csak néhány különlegesség, melyeket a résztvevő csapatok kínáltak a vendégeknek vasárnap a zalaapáti fánkfesztiválon. A megnyitón Vincze Tibor polgármester üdvözölte a megjelenteket és külön köszönetet mondott Manninger Beátának, a Duna TV kiemelt szerkesztőjének, amiért munkája során támogatja a fánkkarnevál országos hírének terjesztését. Manninger Beáta elmondta: zalaegerszegi születésűként kiemelten fontosnak tartja a zalai értékek bemutatását országos médiumokban is. Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, s Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere, a zsűri elnöke is szólt a versenyzőkhöz és a közönséghez. -18 csapat nevezett, köztük van 3 zalaapáti csoport is. Nagy örömömre szolgál, hogy nem csak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztály is megjelenik a rendezvényen és kínálják a fánkokat- mondta el Pozsegovits Borbála, szervező, a Művelődési Ház vezetője. Nem csak a számtalan hagyományos és különleges, magyaros és más népeknél hagyományos fánkot, hanem a szépen díszített asztalokat is megtekinthette is a szépszámú érdeklődő. Miután a zsűri végigjárta termet, a vendégek természetesen meg is ízlelhették a sós és édes finomságokat. Így tettek a bírálók is - míg ők kóstolták a tésztákat, a közönséget fellépők szórakoztatták.

Sonkával töltött, körözöttes, kolbászos, svéd mandulás, matyóhímzéssel díszített citromos fánk, churros mini tortácskák, sós karamell krémmel töltött profiterol – ez csak néhány különlegesség, melyeket a résztvevő csapatok kínáltak a vendégeknek vasárnap a zalaapáti fánkfesztiválon. A megnyitón Vincze Tibor polgármester üdvözölte a megjelenteket és külön köszönetet mondott Manninger Beátának, a Duna TV kiemelt szerkesztőjének, amiért munkája során támogatja a fánkkarnevál országos hírének terjesztését.

Manninger Beáta elmondta: zalaegerszegi születésűként kiemelten fontosnak tartja a zalai értékek bemutatását országos médiumokban is. Manninger Jenő országgyűlési képviselő mondott köszöntőt, s Tolvaj Márta, Zalaegerszeg alpolgármestere, a zsűri elnöke is szólt a versenyzőkhöz és a közönséghez.

A fánk karneválon jelmezbe öltöztek és számtalan különleges fánkot kínáltak a helyi óvoda Szülői Munkaközösségének tagjai – köztük Benyó Brigitta és Mecsliné Varga Tünde

-18 csapat nevezett, köztük van 3 zalaapáti csoport is. Nagy örömömre szolgál, hogy nem csak az idősebb, hanem a fiatalabb korosztály is megjelenik a rendezvényen és kínálják a fánkokat- mondta el Pozsegovits Borbála, szervező, a Művelődési Ház vezetője.

Nem csak a számtalan hagyományos és különleges, magyaros és más népeknél hagyományos fánkot, hanem a szépen díszített asztalokat is megtekinthette is a szépszámú érdeklődő. Miután a zsűri végigjárta termet, a vendégek természetesen meg is ízlelhették a sós és édes finomságokat. Így tettek a bírálók is – míg ők kóstolták a tésztákat, a közönséget fellépők szórakoztatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában