Vállalkozni, nőies értékek mentén

2019.03.16. 07:00

Az országban egyedülálló központ nyílhat meg a kanizsai egyetemi kampuszon

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán csütörtökön fiatal női vállalkozókat segítő projekt mutatkozott be. A program végén a városban speciális központ nyitja meg kapuit.

Benedek Bálint

Dr. Keller Krisztina, dr. Tóth-Kaszás Nikoletta és Simon Nikoletta projektmenedzser Fotó: Benedek Bálint

A fiatal női vállalkozók támogatása (Women in business) a Duna transznacionális program keretében valósul meg. Kilenc országból 14 partner vesz részt a projektben, melynek célja a 18–34 év közötti női vállalkozók, illetve potenciális vállalkozók helyzetének javítása. Igyekeznek feltérképezni az igényeket, szükségleteket és akadályokat, amelyek felmerülhetnek egy vállalkozás működtetése során, illetve amik befolyásolhatják a saját vállalkozás indítását.

Az esemény megnyitóján, dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a kampusz igazgatója, a holland Geert Hofstede szociálpszicho­lógus munkásságából szolgált példával: a tudós hat dimenzióban vizsgálja különféle nemzetek kultúráját.

Dr. Keller Krisztina, dr. Tóth-Kaszás Nikoletta és Simon Nikoletta projektmenedzser Fotó: Benedek Bálint

– Az egyik, hogy férfias vagy inkább nőies kultúra jellemzi-e az adott nemzetet – mondta az igazgató. – A férfiasak vágynak a siker után, versengenek, jobbak akarnak lenni mindenben és kitartóak. A nőies kultúrákra inkább a konszenzus keresése, egymás támogatása, az emberi kapcsolatok előtérbe helyezése jellemző. A kutatás kiderítette, hogy Magyarországra a maszkulin jegyek jellemzőek. Pedig hiszem, hogy a nőies értékek is éppúgy sikeressé tehetnek egy vállalkozást.

A projektet bemutató dr. Keller Krisztina, a PEN oktatója hozzátette: a program végén a kanizsai egyetemen – az országban először – női vállalkozói központ jön létre. Ennek keretén belül igyekeznek mindenféle támogatást megadni, hogy az érintettek sikerre vihessék elképzeléseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában