Egyedül jelentkezett

2019.02.20. 13:00

Újra megválasztották a zalaszentgróti egészségügyi központ élére dr. Al-Yari Mohamedet

Továbbra is dr. Al-Yari Mohamed vezeti az önkormányzat egészségügyi központját. Egyedül ő jelentkezett az intézményvezetői pályázatra, s az önkormányzat nemrég újból bizalmat szavazott neki.

Szabó Judit

Dr. Al-Yari Mohamed

Fotó: Pezzetta Umberto

A 22 szakrendeléssel és három gondozóval rendelkező intézmény vezetésével 2019 márciusától 2024 február végéig bízta meg az önkormányzat a főorvost. Dr. Al-Yari Mohamed az elmúlt 20 évben belgyógyászként és kardiológusként dolgozott, majd megszerezte a belgyógyászati ultrahang-jártasságot. 2013 óta vezeti a zalaszentgróti intézményt, ez idő alatt elvégezte a menedzsmenti mesterképzést a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. 2018 óta a helyi egészségfejlesztési irodának is vezetője.

Dr. Al-Yari Mohamed Fotó: Pezzetta Umberto

Pályázatában részletesen bemutatta a központ működését, jelezve, hogy bővült az intézmény szakmai portfóliója, javult a lakossági megítélése, valamint a finanszírozása. Az elmúlt 6 évben 39 százalékkal emelkedett az intézmény közfinanszírozása, ám a növekményt ellensúlyozta a kötelező béremelés, a védőnői pótlékok rendezése és a szolgáltatások áremelkedése. A központ összességében továbbra is alulfinanszírozott, aminek okát a vezető abban látja, hogy 2013-ban az igényeknél sokkal alacsonyabb TVK-keretet (teljesítményvolumen-korlát) határoztak meg központilag, így minden évben szükség van az önkormányzat támogatására.

Dr. Al-Yari Mohamed a céljai között jelölte meg az ellátás szakmai színvonalának megőrzését, illetve növelését, és újabb szakrendelések elérhetővé tételét. Folytatja az akkreditált képzések megszervezését, valamint a diagnosztikai és terápiás eszközök fejlesztését szponzori és pályázati forrásokat is bevonva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában