Avatás

2019.02.23. 07:00

Tízmillió forintos tornatermi fejlesztés valósult meg Zalalövőn

A kosárlabda sportág feltételeinek biztosítását szolgálja az a mintegy tízmillió forintos tornatermi fejlesztés, amelynek ünnepélyes avatóját pénteken tartották a zalalövői általános iskolában.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal polgármester az avatón

Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházás az órarendi keretben megvalósuló testnevelés órák tárgyi eszközrendszerét is javítja.

A fejlesztést 350 ezer forintos önkormányzati támogatás mellett a kosársportban érdekelt Ricsilla Sport Kft. valósította meg. Az utánpótlás-neveléssel foglalkozó vállalkozás három éve nyitott bázist a zalai kisvárosban. Jelenleg 69 gyermek jár az edzéseikre, s idén első alkalommal a sportág diákolimpiai küzdelemsorozatába is bekapcsolódik az intézmény. Minderről Gyarmati Antal igazgató beszélt, aki azt is hozzátette: a sport fontos az ember életében, hiszen az életre nevel, megtanít becsületesen győzni, s emelt fővel veszíteni.

Pintér Antal polgármester az avatón
Fotó: Gyuricza Ferenc

A beruházás részleteit Mészáros Richárd, a Ricsilla Sport Kft. ügyvezetője ismertette. Mint mondta: komplett új palánkok érkeztek Amerikából, elvégeztették a pályafestést, a nyílászárókra hővédő fóliák kerültek, kicserélték a rolórendszert és a falvédő hálók is megújultak.

A kosárlabdázó gyerekek zenés műsora a tornaterem avatóünnepségén
Fotó: Gyuricza Ferenc

Ezekkel s beruházásokkal, valamint a szakmai munkával a hátteret biztosítják ahhoz, hogy a tehetségek kibontakozzanak, mert hisznek abban, hogy sportolni vágyó gyermekek nemcsak a nagyvárosokban élnek, hanem a kisebb településeken is. Pintér Antal polgármester szükségszerűnek nevezte a felújítást, s arról is beszélt, hogy ma már a kosárlabda az egyik legnépszerűbb és legeredményesebb sportág a zalalövői gyermekek körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában