40 éves város

2019.02.26. 09:00

Nyugdíjasoknak szerveztek várostörténeti vetélkedőt Lentiben

Az idén 40 éves város múltja és jelene, népdalkincse, illetve gasztro­nómiája is szerepelt a témakörök között a nyugdíjasoknak szervezett helytörténeti vetélkedőn.

KT

Az idősügyi tanács csapata feladatmegoldás közben Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

A múlt héten a Civil Nyugdíjas Klub Lenti várossá nyilvánításának 40. évfordulója alkalmából szervezett vetélkedőt a városi nyugdíjasszervezeteknek. A résztvevők között volt a házigazda csapata mellett az idősügyi tanács, a gyalogló idősklub, valamint a Szépkorúak Civil Szervezete is. A feladatokat a könyvtár munkatársai és a helyi értéktár bizottság tagjai állították össze.

– Méltóképpen szeretnénk idén mi is megemlékezni a várossá válás évfordulójáról, ezért úgy gondoltuk, vetélkedőt hirdetünk a település nyugdíjasszervezetei számára, ahol a régi élmények felelevenítése sem marad el – tájékoztatott Császár Dezső, a Civil Nyugdíjas Klub vezetője. – A feladatok összeállításakor az volt a cél, hogy könnyed hangulatú legyen a vetélkedő, nem a mély, lexikális ismeretekre épültek a feladatok. A csapattagok készültek is a versenyre, ellátogattak a könyvtárba, ahol fellapozták a helytörténeti kiadványokat.

Az idősügyi tanács csapata feladatmegoldás közben Fotó: Korosa Titanilla/Zalai Hírlap

Az ötfős csapatok mellett érdeklődők, szurkolók is érkeztek a rendezvényre, akik izgatottan figyelték a feladatok megoldását. A jó hangulatú vetélkedőn a résztvevőknek mozaikból képet kellett összerakni Lenti egyik régi épületéről, majd „hírességeket” felismerni, de szükség volt hely­ismeretre is több feladatnál. Az Egérrágta dalok elnevezésű izgalmas fordulóban a hiányos dalszöveg kiegészítése után azt el is kellett énekelniük a versenyzőknek. Az utolsó feladatban a hetési–­göcseji táj­ra jellemző termékek, ételek, például aszalt szilva, tökmagolaj felismerése várta a nyugdíjasokat, majd az adott étellel kapcsolatban ismertetniük kellett egy receptet is.

Mint azt Kovács Zoltán, a zsűri, illetve a helyi értéktár bizottság elnöke elmondta: a feladatokat, kérdőíveket nagyon magas szinten oldották meg a csapatok. Érezhető volt, hogy komoly felkészülés előzte meg a versenyt. Igazi lokálpatrióták versengtek kedvenc témájukról, Lentiről.

A nyugdíjasokat Horváth László polgármester is köszöntötte, és Drávecz Gyula alpolgármesterrel adták át az okleveleket, ajándékokat. A vetélkedőt a Civil Nyugdíjas Klub csapata nyerte, a gyalogló idősklub, a Szépkorúak Civil Szervezete és az idősügyi tanács együttese előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában