A szakmai képzést segítik

2019.02.01. 16:00

Modernebb oktatás – Új eszközökkel gazdagodott a keszthelyi Asbóth Szakgimnázium

Több mint tíz millió forint értékű felszereléssel gazdagodott a keszthelyi Asbóth Szakgimnázium. Több szakma oktatását segítik az eszközök, melyek ajándékként jutottak az intézménybe. Ezeket pénteken sajtótájékoztatón mutatták be.

Keszey Ágnes

Olyan korszerű eszközök kerültek az iskolába, melyeket az Euroskills versenyen használtak a versenyzők. Ez a megmérettetés a szakképzésben tanuló fiatalok szakmai megmérettetése, melyen már évek óta részt vesznek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Asbóth Sándor Szakgimnáziuma diákjai.

Kövi Bernadett szakoktató órát tart a leendő kozmetikusoknak, akik már ismerkednek az új eszközökkel Fotó: Keszey Ágnes

A kapcsolat az intézmény és a szakmák Európa-bajnoksága között szoros, hiszen tavaly, amikor Budapest adott otthont az eseménynek, a szépségápoló szakma szakértője és a felelőse az Asbóth gyakorlati oktatásvezetője, Linhart Rita volt. Így a keszthelyi intézmény, mint kiemelt feladattal bíró iskola jelentősen részesült a felszerelésekből, melyeket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara osztott szét az ország iskolái között.

Orsós Diána tanuló (elöl) az új gőzfejlesztős vasalóval, mely a női szabók képzését segíti, mellette Szabó Kálmán, hátul Csótár András és Gosztonyi Klára szakoktat Fotó: Keszey Ágnes

- Nem csak a kozmetikus szakterületünk fejlesztése valósult meg, hanem a női szabó, a fodrász, a kőműves és a karosszéria-lakatos szakmáké is – mondta Csótár András az iskola igazgatója. Az intézménybe került közel száz eszköz összértéke mintegy 11,5 millió forint.

- Ezek közül különösen nagy értékűek-folytatta az intézményvezető – a kozmetikai elektromos székek, melyek jelenleg a legmodernebb modellek. Darabára 370 ezer forint, az Európa-bajnokságon 18 ilyen széket használtak, ebből 12 került hozzánk. A legnagyobb, hét millió forint értékű eszközállomány arra a szakterületre érkezett, amit mi végeztünk a versenyen. Nagyon örültünk a női szabó szakma fejlesztésének, mert ez hiányszakmának tekinthető. A kőműves szakmához olyan téglavágókat kaptunk, melyeket mi soha nem tudnánk megvásárolni, valamint a karosszéria-lakatos képzéséhez fél millió forint értékű lemezhajlító asztalokat – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szabó János műszaki tanár az élhajlító padot mutatja be a diákoknak és az iskola vezetésének
Fotó: Keszey Ágnes

Szabó Károly, az ZSzC főigazgatója úgy fogalmazott: abban, hogy ezek az eszközök az Asbóth iskolába jutottak, abban nagyon sok év munkája van, hiszen az intézményben mindig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kiemelkedőek legyenek a képzésekben, s szólt az iskola és diákjai által elért hazai és nemzetközi versenyeredményekről is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában