A szakmai képzést segítik

2019.02.01. 16:00

Modernebb oktatás – Új eszközökkel gazdagodott a keszthelyi Asbóth Szakgimnázium

Több mint tíz millió forint értékű felszereléssel gazdagodott a keszthelyi Asbóth Szakgimnázium. Több szakma oktatását segítik az eszközök, melyek ajándékként jutottak az intézménybe. Ezeket pénteken sajtótájékoztatón mutatták be.

Keszey Ágnes

Orsós Diána tanuló (elöl) az új gőzfejlesztős vasalóval, mely a női szabók képzését segíti, mellette Szabó Kálmán, hátul Csótár András és Gosztonyi Klára szakoktat

Fotó: Keszey Ágnes

Olyan korszerű eszközök kerültek az iskolába, melyeket az Euroskills versenyen használtak a versenyzők. Ez a megmérettetés a szakképzésben tanuló fiatalok szakmai megmérettetése, melyen már évek óta részt vesznek a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Asbóth Sándor Szakgimnáziuma diákjai.

Kövi Bernadett szakoktató órát tart a leendő kozmetikusoknak, akik már ismerkednek az új eszközökkel Fotó: Keszey Ágnes

A kapcsolat az intézmény és a szakmák Európa-bajnoksága között szoros, hiszen tavaly, amikor Budapest adott otthont az eseménynek, a szépségápoló szakma szakértője és a felelőse az Asbóth gyakorlati oktatásvezetője, Linhart Rita volt. Így a keszthelyi intézmény, mint kiemelt feladattal bíró iskola jelentősen részesült a felszerelésekből, melyeket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara osztott szét az ország iskolái között.

Orsós Diána tanuló (elöl) az új gőzfejlesztős vasalóval, mely a női szabók képzését segíti, mellette Szabó Kálmán, hátul Csótár András és Gosztonyi Klára szakoktat Fotó: Keszey Ágnes

- Nem csak a kozmetikus szakterületünk fejlesztése valósult meg, hanem a női szabó, a fodrász, a kőműves és a karosszéria-lakatos szakmáké is – mondta Csótár András az iskola igazgatója. Az intézménybe került közel száz eszköz összértéke mintegy 11,5 millió forint.

- Ezek közül különösen nagy értékűek-folytatta az intézményvezető – a kozmetikai elektromos székek, melyek jelenleg a legmodernebb modellek. Darabára 370 ezer forint, az Európa-bajnokságon 18 ilyen széket használtak, ebből 12 került hozzánk. A legnagyobb, hét millió forint értékű eszközállomány arra a szakterületre érkezett, amit mi végeztünk a versenyen. Nagyon örültünk a női szabó szakma fejlesztésének, mert ez hiányszakmának tekinthető. A kőműves szakmához olyan téglavágókat kaptunk, melyeket mi soha nem tudnánk megvásárolni, valamint a karosszéria-lakatos képzéséhez fél millió forint értékű lemezhajlító asztalokat – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Szabó János műszaki tanár az élhajlító padot mutatja be a diákoknak és az iskola vezetésének
Fotó: Keszey Ágnes

Szabó Károly, az ZSzC főigazgatója úgy fogalmazott: abban, hogy ezek az eszközök az Asbóth iskolába jutottak, abban nagyon sok év munkája van, hiszen az intézményben mindig is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kiemelkedőek legyenek a képzésekben, s szólt az iskola és diákjai által elért hazai és nemzetközi versenyeredményekről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában