Galambok, papagájok

2019.02.10. 17:55

Különleges madarak kiállítása Balatonmagyaródon

Sziklapapagájok, strasszer galambok, pintyek és óriáskakasok. Megannyi madárkülönlegességet lehetett megcsodálni hétvégén Balatonmagyaródon.

SZZS

A galamb-, díszmadár- és aprójószág-kiállítás már hagyományos program a községben. Kalász Mátyás polgármester elmondta: a lelkes helyi és környékbeli gyűjtők és tenyésztők a legbecsesebb madaraikat mutatják meg a nagyközönségnek a tárlat keretében. – Ezáltal az emberek jobban megismerik egymást, és több látogató kedvet kap ahhoz, hogy madarakat tenyésszen – így a polgármester.

 

Galambokból valóságos dömping volt a rendezvényen, ám papagájokból, tyúkokból és kakasokból sem volt hiány. Varga Zoltán, a kiállítás egyik szervezője elmondta: jó néhányan hódolnak helyben is e különleges hobbinak. – Sok türelem kell a madarak tenyésztéséhez, de nem sajnáljuk rá az időt. Gondozásuk közben gyönyörködünk bennük, és örülünk, ha mások is megcsodálják őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában