Beruházások

2019.02.27. 07:00

Háromból két belterületi utat is sikerült felújítani Magyarföldön

A település három önkormányzati tulajdonú belterületi útja közül kettőt is sikerült felújítani az elmúlt év végén. Az infrastrukturális beruházások ünnepélyes avatóját tegnap délelőtt tartották.

Gyuricza Ferenc

Az ünnepélyes útavató. Balról Tüske Róbertné jegyző, Vigh László, Kállai Csaba, Kulcsár Béla, a kivitelező vállalkozás ügyvezetője és Avas Szilvia önkormányzati képviselő Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az eseményen Kállai Csaba polgármester ismertette a főbb paramétereket. Mint mondotta: az önkormányzat még 2016-ban kapott egyedi költségvetés-támogatás keretében nyolcmillió forintot, amelyet útépítésre fordíthatott. A képviselő-testület a Bem és Zrínyi utcákat szerette volna felújíttatni, ám miután előbbi burkolatán 2014-ben már végeztek javításokat, ezért a rendelkezésre álló pénzösszeget arra nem fordíthatták, így végül a Temető utca javítását végezték el. A beruházás 10,5 millió forintba került, így az önkormányzat 2,5 milliós önrésszel járult hozzá a fejlesztéshez. Emellett lakossági kérésre – szintén állami segítséggel, 500 ezer forintos pályázati támogatással – sikerült a közútkezelő fenntartásában lévő Jókai utca szélesítését is megoldani, ezzel parkolási gondokat orvosoltak.

Az ünnepélyes útavató. Balról Tüske Róbertné jegyző, Vigh László, Kállai Csaba, Kulcsár Béla, a kivitelező vállalkozás ügyvezetője és Avas Szilvia önkormányzati képviselő Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Vigh László, a térség országgyűlési képviselője egyebek között a vidéki települések, a falvak szerepét hangsúlyozta, illetve arról is beszélt, hogy korunk egyik célja a népességfogyás mérséklése, megállítása. Úgy fogalmazott: amennyiben rendelkezésre állnak a megfelelő infrastrukturális körülmények, úgy a nyugalmat biztosító kistelepülésen élni ma már inkább előnyt, mintsem hátrányt jelent. Ezt a célt igyekszik a kormány a maga eszközeivel, többek között a hamarosan induló Magyar falu program pályázatai­val is elősegíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában