Kapcsolatépítés

2019.02.06. 10:00

Az orosz delegáció orvos tagjai ellátogattak a Szent Rafael Kórházba

A küldöttség orvos tagjai dr. Mester László megyei főjegyző kíséretében kedden a Zala Megyei Szent Rafael Kórházba látogattak, szakmai kapcsolatépítés céljából.

Magyar Hajnalka

A vendégeket dr. Halász Gabriella főigazgató köszöntötte, rövid tájékoztatást adva munkájukról. Ezt követően dr. Alexej Dobrovolszkij sebész, Jugra autonóm körzet egészségügyi vezetője bemutatta kollégáit: dr. Irina Urvancevát, a legfontosabb szurguti kardiológiai klinika vezetőjét, dr. Marina Taranyikot, a szurguti városi rendelőintézet vezetőjét és dr. Szvetlana Ruszakot, a szurguti pulmonológia osztályvezetőjét.

A zalai színeket dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató, dr. Milkovszkaja Irina, a mikrobiológiai labor orosz származású osztályvezető főorvosa, dr. Nagy Klára, a kardiológiai rehabilitáció, dr. Alotti Nasri, a szívsebészet, dr. Lupkovics Géza, a kardiológia osztályvezető főorvosa, valamint a pulmonológia színeiben dr. Kupó Erzsébet adjunktus képviselte.Valamennyien szóltak szakterületük feladatairól.

A folytatásban a vendégek öt kisfilmet mutattak be kardiológiai programjaikról. A találkozó során kiviláglott, Hanti- és Manysiföldön a párás éghajlat okán a pulmonológiai és kardiológiai betegségek kezelése jelenti a legnagyobb kihívást, így ezen területek zalai tapasztalatai iránt mutatták a legélénkebb érdeklődést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában