Átszabták a weblapot

2019.02.28. 11:30

A kanizsai iskola diákjai képviselhetik az országot a Right Profession II. szlovéniai döntőjén

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája „Cseriász” nevű csapata képviselheti megyénket, illetve Magyarországot a Right Profession II. projekt problémamegoldó vetélkedőjének márciusi, szlovéniai döntőjén.

Horváth-Balogh Attila

Gyöngy Gabriella, a felkészítő tanár a fiúkkal, Kiss Gergővel és Benkő Dániellel. A képről hiányzik Pétervári Balázs Fotó: Gergely Szilárd

A projekt a korábban pályaorientációs céllal lebonyolított, a szakképzést és a szakmákat népszerűsítő Right Profession folytatása. Annak a Muravidéki Gazdasági Kamara volt a vezető partnere, s részt vett még benne a Muraszombati Fejlesztési Központ, a Muraszombati Területi Kézműves Kamara, az Ötletek Központja és a Szlovén Köztársaság Szakképzési Központja; magyar oldalról pedig a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum, valamint a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Mivel a partnerek úgy értékelték, hogy az uniós, Interreg-finanszírozású projekt sikeres volt, a folytatás mellett döntöttek. Ennek elemeként egy problémamegoldó vetélkedőre került sor a közelmúltban azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerkedjenek a mindennapi életben felmerülő vállalkozói problémákkal és saját ötleteiket, tudásukat felhasználva tegyenek kreatív javaslatokat azok megoldására. A versenyen részt vevő 5 vasi és zalai csapat közül a Nagykanizsai Szakképzési Központ Cserháti Sándor Szakképző Iskola „Cseriász” nevű csapata (melynek tagjai Benkő Dániel, Kiss Gergő és Pétervári Balázs másodéves távközlési szakmacsoportos növendékek, felkészítő tanáruk pedig Gyöngy Gabriella) érte el az első helyezést maximális, 50 ponttal. Így a márciusi, szlovéniai döntőn ők versenyezhetnek az ottani csapatokkal.

Gyöngy Gabriella, a felkészítő tanár a fiúkkal, Kiss Gergővel és Benkő Dániellel. A képről hiányzik Pétervári Balázs Fotó: Gergely Szilárd

– A csapatoknak különböző kihívások közül kellett választaniuk, amiket valós cégek mint megoldandó problémákat fogalmaztak meg – hallottuk Gyöngy Gabriellától. – Mi 10 lehetséges kihívás közül azt választottuk, melynek keretében egy nagykanizsai autósiskola honlapját kellett modernizálni, napjaink igényeihez alakítani a saját elképzeléseink szerint. Ezen dolgoztak a fiúk két és fél, három héten keresztül.

– Összeültünk, megnéztük a weblapot és elkezdtünk ötletelni, mit, hogyan kellene rajta megváltoztatni, átalakítani – vette át a szót Benkő Dániel. – A színvilágot, a tartalmat és a megjelenést is átszabtuk, igyekeztünk dinamikussá, látványossá tenni.

Kiss Gergő úgy vélekedett: a weboldal szerkezete, az alkalmazott technológia napjaink követelményeihez, trendjéhez képest nagyon elmaradott volt.

– A nyolcvanas évekre jellemző programnyelvvel írták meg a weboldalt, ami elsősorban a látványvilágban öltött testet – árulta el. – Ráadásul találtunk olyan linkeket is, amelyek nem vezettek sehova. Ezeket kijavítottuk, továbbá új színvilágot kreáltunk: a rikító vörös alapszínt lágyabb homokszínre cseréltük, ami a szövegek olvashatóságát segíti.

A gyerekek egyébként jártak is az említett autósiskolában, ahol megköszönték a munkájukat és ígéretet tettek arra, hogy az ötleteiket, javaslataikat felhasználják a honlap tervezett modernizálása során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában