50 éves jubileum

2019.01.28. 07:00

Vezetőségi tagokat választott a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesület

A Honvédklub 50 éves fennállásának egyik legsikeresebb esztendeje volt a tavalyi, nagyszabású rendezvényeiken magas rangú katonák – köztük a Honvéd Vezérkar főnöke – vettek részt, s ez egész Zalaegerszeg számára megtiszteltetést jelentett.

Fincza Zsuzsa

Németh István, a klub elnöke munkájuk elismeréseként emléktárgyat adott (b-j) Kontra László ny. őrnagynak és Szita János ny. alezredesnek

Fotó: Fincza Zsuzsa

A fenti gondolatokkal Gecse Péter alpolgármester köszöntötte pénteken a működésének 50. évét értékelő, az ideit tervező civil szervezet közgyűlését, biztosítva a közösséget a város önkormányzatának további támogatásáról. A dicsérő szavakhoz csatlakozott Ferge László őrnagy, a helyi Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda vezetője, hangsúlyozva: a honvédklubnak köszönhetően Zalaegerszeg ma is katonavárosnak mondhatja magát, mert e rangot nem a mundért viselők száma, hanem az ott őrzött katonai értékek, hagyományok jelentik.

– Több mint százan vettek részt a februárban megtartott második katonatalálkozón, a rendezvényt az idén is megszervezzük. Különleges kihívás volt a számunkra a 8. (zalaegerszegi) gépesített lövészhadosztály megalakulásának 60. évfordulójáról történt megemlékezés. Soha ennyi tábornok, főtiszt nem jelent még meg klubunk rendezvényén – számolt be a tavalyi események soráról Németh István, a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesület elnöke.

Németh István, a klub elnöke munkájuk elismeréseként emléktárgyat adott (b-j) Kontra László ny. őrnagynak és Szita János ny. alezredesnek Fotó: Fincza Zsuzsa

Mozgalmas és színes klubéletüket a katonai hagyományok és a baráti kapcsolatok ápolása – a burgenlandi tartományi, a güssingi városi bajtársi közösség képviselői a közgyűlést is megtisztelték –, szakmai tanulmányutak, kirándulások, a város közéletében való részvétel jellemezte. Tavaly már második alkalommal szervezték meg a nagy népszerűségnek örvendő haditornát.

A közgyűlés végezetül vezetőséget választott. Elnökként továbbra is Németh István, elnökhelyettesként Szabó László, titkárként Major Lászlóné kapott bizalmat. Az elnökség tagjai: Herczeg Józsefné, Baksa Istvánné, Németh Klára, Farkas Ferencné, dr. Berecz János Miklós és Makkos István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában