Városnapi ünnepség

2019.01.05. 19:53

Negyven éves lett Lenti (videó)

Az építkezés és a rombolás küzdelméből táplálkozó magyar sors Lentit is megtanította arra, hogy – mint Szent Ferenc fogalmazott – először azt tegyük, ami szükség, majd azt ami lehetséges és ezáltal azon kaphatjuk magunkat, hogy megtettük a lehetetlent – mondta dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke Lentiben a település várossá nyilvánításának 40 éves évfordulós ünnepségén.

Korosa Titanilla

Fotó: Kósa Róbert

Kövér László beszédében hangsúlyozta: minden magyar embernek és nemzedéknek lehetősége és felelőssége eldönteni, hogy melyik táborba áll. Az építők vagy a rombolók táborába. E kettő párharca kíséri végig a magyar történelmet, határozza meg jelenünket és minden bizonnyal jövőnket is.

Fotó: Kósa Róbert

Magyarország építő erői úgy döntöttek, hogy a korábban elszenvedett országromlás következményeit felszámolva a jelenben tapasztalható és a jövőben várható romboló szándékokkal szembeni védekezésképpen újjá kell építeni a magyar államot oly módom, hogy az szolgálja és ne kiszolgáltassa a nemzetet és meg kell erősíteni a nemzeti összetartozást.

Az építkezés erői 2010 óta nem terheket, hanem lehetőségeket adnak az önkormányzatoknak, ez által például Lenti, hiszen nemcsak megszabadulhatott a 2010-ig kényszerűen felhalmozott több mint 1 milliárd forint összegű adósságától, hanem az elmúlt időszakban soha nem tapasztalt módon 6 milliárd forintot sikerült a város fejlesztésére fordítani.

A rendezvényen átadták a városi kitüntető címeket is, ez alkalommal nyolc díjat osztottak ki.

A város napjáról hosszabb beszámolóval vasárnap jelentkezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában