A zsűrit is meglepték

2019.01.10. 09:00

Kihirdették a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola nyelvi versenyének eredményeit

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola német és angol idegen nyelvi versenyének kedden hirdették ki az eredményét.

Horváth-Balogh Attila

Golub Hunornak, a Bolyai-iskola tanulójának adja át az angol verseny ötödikes korosztályának 2. helyezéséért járó jutalmat Smolcz Frigyes intézményvezető

Fotó: Szakony Attila

Orbán Viktorné, a nagykanizsai német nemzetiségi önkormányzat és az egyik nyelvkönyvkiadó támogatásával megvalósult megmérettetés egyik szervezője elmondta: a versenyt a nagykanizsai tankerület iskoláinak hirdették meg. A 3. éve megrendezett esemény írásbeli és szóbeli fordulóból állt, az írásbelire nyelvenként és évfolyamonként 3-3 diákot nevezhettek az iskolák.

Golub Hunornak, a Bolyai-iskola tanulójának adja át az angol verseny ötödikes korosztályának 2. helyezéséért járó jutalmat Smolcz Frigyes intézményvezető Fotó: Szakony Attila

Az írásbeli fordulón 150 diák vett részt, a legjobban teljesítők jutottak tovább a szóbelire. Közülük 24 diákot és felkészítő tanáraikat díjazták tegnap, miután Smolcz Frigyes intézményvezető és a német nemzetiségi önkormányzat elnöke, Lancsák József köszöntötte a megjelenteket. Smolcz Frigyes elmondta: a zsűritagok szerint sok gyermek annyira szép kiejtéssel beszélt német és angol nyelven, hogy az még a sokat tapasztalt pedagógusokat is meglepte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában