Program

2019.01.25. 14:00

Karkötők készítésével hívták fel a figyelmet a méhnyakrák megelőzésére Egerszegen

A méhnyakrák megelőzésének fontosságára kívánták felhívni a figyelmet azzal a programmal, amelyet csütörtökön rendezett meg a Női Egészségért Alapítvány, a Család és KarrierPONT és a Zalaegerszegi Női Szalon.

Arany Gábor

Harmadik alkalommal kapcsolódtak a méhnyakrák megelőzésének programjához Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Mint érdeklődésünkre Balaicz Zoltánné elmondta, a méhnyakrákos nők gyógyulását és a megelőzést szolgáló Mályvavirág Alapítvány koordinálja országszerte a 13 éve Európában elindított figyelemfelhívó programot, a méhnyakrák megelőzésének hetét, amihez a zalai megyeszékhely harmadik alkalommal csatlakozott. Az Eötvös utcai karrierpontban összegyűlt érdeklődők, vagy a betegség által valamilyen módon érintettek mályvaszínű gyöngy karkötőt fűzhettek, jelezve, hogy támogatják a női rákbetegséggel küzdőket, és egyben fel akarják hívni a figyelmet a megelőzés fontosságára, hiszen a daganatos betegségek közül a méhnyakrák a második leg­gyakoribb halálozási ok a 30–50 éves nők körében.

Harmadik alkalommal kapcsolódtak a méhnyakrák megelőzésének programjához Fotó: Katona/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában