Sikeres volt a húsos sült paprika is

2019.01.30. 09:00

Így lett Dióskálon a sertésből disznótoros

A sok ínycsiklandó finomság közül talán a húsos sült paprika aratta a legnagyobb sikert a vendégek körében a faluban immár hatodik alkalommal lezajlott disznóvágáson.

Varga Lívia

A szervező baráti társaság a 240 kilós disznóval. Elöl középen Kun Marcell polgármester, mellette balra Horváth István

Fotó: Varga Lívia

– A savanyú paprikából és friss disznóhúsból készített étek igazi dióskáli specialitás, az itteni disznótorok elmaradhatatlan fogása, amire még a környező falvakból érkezett vendégek is mindig rácsodálkoznak – meséli az egyik szervező, Horváth István, aki ezúttal is oroszlánrészt vállalt a 240 kilós disznó felbontásában, és – a kóstolgatók iránymutatása mellett – ő készítette a hurkát és a kolbászt is.

A szervező baráti társaság a 240 kilós disznóval. Elöl középen Kun Marcell polgármester, mellette balra Horváth István Fotó: Varga Lívia

A faluházban sürgölődő lányok, asszonyok jóvoltából készült még paradicsomos káposztaleves, valamint rántott és sült hús, s szinte minden el is fogyott.

A hagyományoknak megfelelően hajnalban, fél 7-kor kezdődött disznóvágásra Dióskálról és a környék településeiről mintegy 120 vendég érkezett, akiket élő zene szórakoztatott. Horváth István elmondta: az önkormányzat támogatásával, baráti társaságuk által életre hívott programnak terveik szerint jövő februárban folytatása következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában