Ősszel indul a tornacsarnok építése az intézményben

2019.01.26. 07:00

Huszonöt éves jubileumot ünnepelt a borsfai iskola

Pénteken a kultúrházban ünnepelte fennállásának 25. születésnapját a borsfai iskola, ahol a jövőre is gondolnak, hiszen ősszel indulhat a tornacsarnok építése.

Benedek Bálint

A 9 tantermes, melegítőkonyhával és ebédlővel rendelkező épület eleinte óriásinak bizonyult. Mára kissé kinőtték, hiszen számos környékbeli településről közel 120 gyermek oktatásáról gondoskodnak, mondta Holczerné Megyes Gabriella intézményvezető, aki az elmúlt évek fontosabb pillanatait is felelevenítette a régebben végzett tanulók részvételével.

Az ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes elmondta: az iskola a tudás és a műveltség helyszínén túl jelkép is, amely azt hirdeti létezésével, hogy az itt élő családok hisznek önmagukban és a településükben.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Az igazi cselekedetük a jövő építése volt – tette hozzá. – Esélyt adtak gyermekeiknek a fejlődésre, a közösség hagyományainak a megismerésére. Ez a magatartás napjainkban is követendő. Egy olyan iskola ünnepli a születésnapját, amely az elmúlt évtizedek alatt mindig kész volt szakmai­lag megújulni és válaszolni a kor kihívásaira.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ igazgatója, Magyar Ferenc pohárköszöntőjében kiemelte: több mint 900 millió forintos beruházással ősszel elindulhat a tornacsarnok építése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában