Pár napig kell nélkülözni

2019.01.12. 11:30

Felújítják a nagykanizsai ötvenhatos emlékmű kopjafáját

A hét elején eltűnt a helyéről az 56-os emlékkertben lévő kopjafa. A faragott emlékfát nem lopták el, a városüzemeltető társaság állagmegóvási munkákat végez rajta.

Pásztor András

Fotó: Szakony Attila

Fitos István, a VIA Kanizsa Zrt. vezérigazgatója elmondta: az 1989-ben felállított kopjafa alsó része olyannyira elkorhadt az évtizedek során, hogy a közelmúltban kissé meg is dőlt.

Kovács György asztalos a kopjafa méreteit veszi le a készülő vaskehely
elkészítéséhez Fotó: Szakony Attila

– A kopjafa most a cég Zrínyi utcai telephelyén van, az asztalos szakemberek először levágják az elkorhadt talapzatot, majd egy speciális vaskehelybe helyezik az emlékfát – magyarázta a vezérigazgató, és hozzátette: a faanyag természetesen felületi kezelést is kap, és majd a csiszolást, illetve lazúrozást követően kerül vissza az eredeti helyére a kopjafa.

Fotó: Szakony Attila

– Reményeink szerint erre már ezen a héten, de legkésőbb a jövő héten sor kerülhet – mondta Fitos István, s jelezte: az asztalosműhelyben mostanában nagyipari munka zajlik, hiszen a téli időszakban számos köztéri bútor, játszóeszköz és szemetesláda javítását kell elvégezniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában