SÉTA

2019.01.29. 10:00

Beszélgetés az Aranytoll díjas Bécs Szonjával és Hermán Vanesszával

Mindketten először vállalkoztak az írásra, pláne, úgy, hogy tudták, elég sokan fogják olvasni.

Arany Horváth Zsuzsa

Bécs Szonja és Hermán Vanessza az aranytollakkal

Fotó: Korosa Titanilla

A lenti Gönczi Ferenc Gimnázium végzős tanulója, Bécs Szonja még általános iskolás korában írt naplót, de a középiskolai időbeosztásba már nem fért bele, iskola- és szerzőtársával, Hermán Vanesszával együtt ezért ma inkább az olvasás szenvedélyének hódol. A SÉTA oldalunkon olvasható közös írásuk ennek ellenére, Bíró Krisztina tanárnő segítségének is köszönhetően olyan remekül sikerült, hogy az e tanévi őszi szezonban ők nyerték el az aranytollat.

– Varró Dani íróval, költővel készítettünk interjút, szerencsére nagyon kedves volt, készséges, élvezetes időtöltés volt – mondja Szonja, akit egyébként érdekel a kommunikáció, noha még nem döntött véglegesen a közszolgálat és a kommunikáció között.

Bécs Szonja és Hermán Vanessza az aranytollakkal
Fotó: Korosa Titanilla

– Én azt hiszem, nem ezen a területen szeretnénk dolgozni, de a médiaórák izgalmasak – tette hozzá Vanessza, aki nagyon szívesen olvas, így Varró Dani verseit is fellapozza, de egészségügyi pályára készül, a gyógytornász szak vonzza, talán Szombathelyen lesz főiskolás.

– A Varró-verseket egyébként ajánlom mindenkinek, nagyon modernek, jópofák, gyerekeknek, felnőtteknek is érdekesek.

Ha nem írnak és nem tanulnak épp, akkor a zene és a filmek kerülnek előtérbe Szonja és Vanessza életében, no meg a barátok. Mindketten – a szülői ház nevelésének is hála – dolgoztak nyaranta, hogy előteremtsék a hobbira az anyagiakat. Terveik szerint így lesz idén nyáron is, aztán irány a Balaton és a hazai zenei fesztiválok világa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában