A kezük munkájával segítenek

2018.12.18. 09:00

Szívvel-lélekkel készítették az ajándéktárgyakat a karitásztagok Nagykanizsán

Hagyományosan a maguk készítette ajándéktárgyak értékesítése révén nyújtanak segítséget másoknak karácsony táján a kiskanizsai városrészben működő Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitász tagjai.

Horváth-Balogh Attila

Hétfőn sok gyerek vásárolt ajándékot az iskolában

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Horváth-Balogh Attila

A szervezet idei jótékonysági vásárára vasárnap a városrész templomában, hétfőn pedig a helyi általános iskolában került sor.

– Immár hatodik éve hagyomány nálunk, hogy az adventi időszakban a tagok által valódi kézműves technikával készített ajándéktárgyakat (mécseseket, ajtókopogtatókat, mézeskalács függőket, egyéb apróságokat) kínáljuk a felnőtteknek és a gyerekeknek – részletezte Tulman Gézáné, a kiskanizsai Sarlós Boldogasszony Karitász elnöke.

Hétfőn sok gyerek vásárolt ajándékot az iskolában
Fotó: Horváth-Balogh Attila / Zalai Hírlap

– Azt gondoljuk, hogy ezek bármelyike kedves ajándék lehet a szeretteinknek. Már egy hónappal ezelőtt elkezdtük a munkát, a csoportunk körülbelül tíz tagja dolgozott azon folyamatosan, hogy a múlt hétvégére elkészüljön a körülbelül 1000 darab ajándéktárgy. Az alapanyagok túlnyomó részét ugyancsak magunk gyűjtjük össze (például fenyőtobozokat szedtünk a környéken), és csak nagyon kevés dolgot vásárlunk. Tehát igyekszünk költséghatékonyak lenni, hogy ezzel is növelni tudjuk az akciónk végeredményét.

Tulman Gézáné elárulta azt is, hogy a befolyt bevételből még az ünnep előtt rászorulóknak kedveskednek majd. Előreláthatólag 45 ajándékcsomagot állíthatnak össze, illetve 32 idős embert lephetnek meg szaloncukorral és gyümölccsel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában