A testi és lelki egészségért

2018.12.15. 20:00

Ötéves évfordulóját ünnepelte a keszthelyi Egészségfejlesztési Iroda

Mozgás, mozgás...életmódváltás – ez a mottója a keszthelyi Egészségfejlesztési Irodának, mely szombaton ünnepelte létrejöttének öt éves évfordulóját.

Keszey Ágnes

Fotó: Keszey Ágnes

A Balaton Színházban tartott ünnepségen köszöntőt mondott Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Nagy Bálint, a város alpolgármestere, majd dr. Kvarda Attila, a kórház főigazgatója összegezte a működés első öt évét. A kórház ellátási területén 72 ezer ember él, közel 22 százalékuk megfordult az Egészségfejlesztési Irodában az elmúlt fél évtizedben. A 15 ezer páciensről érdekes adatokat is megosztott a közönséggel.

Dr. Kvarda Attila és Kertész Márta a kórház gazdasági igazgatója – ahogy elhangzott: „öt évesnek való ajándékot” – egy hatalmas plüssmacit ajándékozott az Egészségfejlesztési Irodának, amit Hegedüs Mária vett át Fotó: Keszey Ágnes

 

- A legidősebb ember, aki tanácsot kért egészségi állapotával kapcsolatban 91 éves, a legfiatalabb pedig 5 éves volt. Az iroda munkatársainak dicséretére válik, hogy egy 142 kilós embert sikerült 50 kilóval lefogyasztani. A legnehezebb egy 188 kilogrammos ember volt, akinél szintén a dietetikus segítségével meg kellett próbálni megállítani az elhízást – ez sikerült, és azóta egyéb más problémái is rendeződtek – mutatott be néhány emlékezetes történetet dr. Kvarda Attila.

A szombati esemény alkalmával is lehetősége volt állapotfelmérésre az érdeklődőnek: Dézsenyi László is kihasználta a lehetőséget – akinek Bicsérdi Judit dietetikus adott tanácsot Fotó: Keszey Ágnes

 

Az Egészségfejlesztési Irodában állapotfelmérésre, egészségügyi szűrésekre, tanácsadásra várják az önmagukért tenni akarókat és a szervezésükben különböző helyszíneken rengeteg mozgásformát, sportágat lehet rendszeresen végezni. Mindezekről és a további egészségmegőrző és szabadidős lehetőségekről Hegedüs Mária, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője adott tájékoztatást. Szólt arról is, hogy nem csak a testi, a lelki egészség fejlesztése is fontos, nemrégiben bővítették szolgáltatásaikat az ugyancsak ingyenes mentálhigiénés tanácsadással és programokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában