Védő-és technikai felszerelések

2018.12.14. 11:40

Önkéntesek vehettek át eszközöket az egerszegi tűzoltó-parancsnokságon

Védőeszközöket, technikai felszereléseket vehettek át csütörtökön tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek tagjai a megyeszékhelyi tűzoltó-parancsnokságon.

Arany Gábor

Vigh László a kemendollári polgármesternek, Németh Lászlónak – aki egyben önkéntes tűzoltó – adta át a gépjárművet Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Az átadáson a pályázaton elnyert eszközöket vették birtokukba a civil szervezetek. Egri Gyula megyei katasztrófavédelmi igazgató felidézte, hogy az önkéntes tűzoltó egyesületek ma már a korábbi támogatásuk többszörösét kapják meg, idén országosan 700 millió forintot. A támogatással megvalósult fejlesztéseknek, képzéseknek köszönhetően Zala 38 önkéntes, a katasztrófavédelmi igazgatósággal együttműködő egyesülete – saját településén – bármilyen körülmények között képes beavatkozni. Idén erre 188 esetben került sor, tűzoltásban, műszaki mentésben vettek részt. Nyolc egyesület önálló beavatkozásra is alkalmas, napi 24 órában riasztható, mert a hivatásos tűzoltókkal egyenértékű a felkészültsége. Ezek egyike a kemendollári, amely tegnap vehette át Mercedes gépjárműfecskendőjét.

Vigh László a kemendollári polgármesternek, Németh Lászlónak – aki egyben önkéntes tűzoltó – adta át a gépjárművet Fotó: Pezzetta/Zalai Hírlap

Az idei pályázaton 31 zalai tűzoltó egyesület és 4 önkéntes mentőszervezet nyert támogatást összesen közel 29 millió forint értékben. Az eszközök mellett képzési, működési költségre, szertár építésére és rádiók beszerzésére fordíthatják a pénzt. Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte, felmérések szerint a polgárok nagy bizalommal vannak a tűzoltók iránt, és köszönetet mondott az önkénteseknek, hogy szabadidejüket feláldozva sietnek embertársaik segítségére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában