Mit rejt a befőttesüveg?

2018.12.04. 15:20

Kézműves foglalkozást tartott a Szívbetegekért Egyesület

Dió, liszt, cukor és kakaó. Karácsonyi sütemények száraz hozzávalói kerültek a befőttes­üvegekbe a Szívbetegekért Egyesület tegnapi kézműves-foglalkozásán a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Benedek Bálint

Hegedüs Györgyné (balról) és klubtársai az adventi kézműves-foglalkozáson befőttesüvegekbe rejtett sütemény-hozzávalókat készítettek Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A jövőre 15 éves jubileumát ünneplő klub tagjai hagyományos adventi foglalkozásra várták tagjaikat, valamint az érdeklődő családokat. Hegedüs Györgyné elnök elmondta: az adventi időszakban a kezdetektől megtartják a kreatív kézműves délutánt, melyet a gyerekek versekkel és énekekkel színesítenek, s közben egymás megismerésére is lehetőség nyílik.

Hegedüs Györgyné (balról) és klubtársai az adventi kézműves-foglalkozáson
befőttesüvegekbe rejtett sütemény-hozzávalókat készítettek
Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Ebben a felgyorsult világban a társadalmi értékrendek némileg átrendeződtek, mindenki a legnagyobb ajándékot szeretné megvenni a szerettének – mondta Hegedüs Györgyné. – Miközben elrobog az életünk, nem lassítottunk le. Sokkal fontosabb értékekre kellene koncentrálunk, arra, hogy többet ér egy kedves szó, séta a szeretteinkkel, hosszú beszélgetések és családi együttlétek. Az apró meglepetés, akár a sütemény hozzávalói befőttes­üvegbe csomagolva, szintén közös élményeket adhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában