Fejlesztések, népkonyha

2018.12.15. 07:00

Ezekről döntött a képviselő-testület idei utolsó soros ülésén Keszthelyen

Azok a szervezetek, melyek önkormányzati támogatást kapnak programjaik megvalósításához, továbbra is díjmentesen tüntethetik fel a város jelképeit az eseményekről szóló kiadványokban. Erről is döntött a képviselő-testület az idei utolsó soros ülésén.

Keszey Ágnes

Hosszasan tárgyaltak a képviselők a településképpel és településrendezéssel kapcsolatos témákról, s a beruházó cég képviselőjétől kapott tanulmányterv alapján megvitatták a Libás térségi fejlesztéseket is. Mint elhangzott, a fejlesztési tervek között szerepel szálláshelyek és lakások – köztük egy magasház –, felszín alatti garázsok építése, zöldterületek kialakítása.

Módosították a város jelképeinek használatáról szóló rendeletet. Amennyiben ez térítésköteles, akkor a szabályozás alapján a polgármester engedélyezi, ha – egyedi esetekben – ingyenes, akkor a képviselő-testület döntése szükséges hozzá. Mint az előterjesztésből kiderült, többször megfogalmazódott az az igény, hogy mindazon szervezetek, melyek önkormányzati támogatást kapnak céljaik megvalósításához, testületi döntés nélkül, a polgármester által kiadott engedély alapján tüntethessék fel a város nevét és logóját megjelenéseikben.

Erről született döntés most, kiegészítve azzal a képviselői indítvánnyal, hogy a szabályozás a városi címer használatára is vonatkozzon.

Módosították a keszthelyi önkormányzati ülésen a szo­ciá­lis rendeletet, hiszen a Szent Erzsébet Jótékonysági Alapítvány egy sikeres pályázatnak köszönhetően december elejétől hosszabbított nyitva tartással – minden nap 8 és 18 óra között – biztosítja a hajléktalanok nappali ellátását, a Bakacs utcai népkonyha és nappali melegedő működtetését.

Áttekintették az önkormányzati cégek idei várható eredményét, melyek tárgyalásakor ismételten szóba kerültek a hulladékszállító cég likviditási problémái. Felülvizsgálták a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött szerződést. Ennek tárgyalásakor elfogadták azt a képviselői indítványt, hogy megvizsgálják annak lehetőségét, milyen módon és milyen anyagi támogatással lehetne elindítani egy helyi ösztöndíjprogramot, mely mélyszegénységben élő családok gyermekei és roma fiatalok számára segítené a szakmatanulást.

Sürgősségi témaként foglalkozott a képviselő-testület a játszóterek fejlesztési terveivel és a fogászati ügyelet jövő év elejétől történő biztosításával, s tárgyaltak a hivatal létszámkeretéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában