Évértékelő

2018.12.21. 18:30

Jövőre ünnepli megalakulása negyvenéves jubileumát a lenti kertbarátkör

Az elmúlt egy év tevékenységét, eredmé­nyeit értékelték a helyi kertbarátkör-egyesület tagjai nemrég.

Korosa Titanilla

A kirándulás résztvevőinek csoportképe Fotó: Kertbarát Kör Egyesület

Fotó: Kertbarát Kör Egyesület

A vacsorával egybekötött évzáró ünnepségen Horváth László polgármester köszöntötte az egybegyűlt gazdákat és a családtagokat, majd Röszler Attila, a civil szervezet elnöke beszélt az elmúlt időszakról.

– Ez évben is nagyon sok programot valósítottunk meg – kezdte a kertbarátkör elnöke. – Helyet kaptak a sorban hagyományos rendezvényeink, mint a borverseny, a Márton-nap, illetve idén mi voltunk a házigazdái a nemzetközi Vince-napnak, melyen több környékbeli és a határon túli társegyesületek tagjai is részt vettek. Több színvonalas szakmai előadást hallgathattunk meg az év során például a növényvédelemről, borászattal kapcsolatos tudnivalókról, míg a borbetegségekről szóló tájékoztatóhoz szakmai bemutató is kapcsolódott. Két nagyszerű szakmai kirándulást, tapasztalatcserét szerveztünk. Jártunk Zircen és Pannonhalmán dr. Tánczos Frigyes barátunk, tagtársunk támogatásával, a másik utat Sopronba és környékére szerveztük. Mindkettő nagy élményt nyújtott, jól sikerült. Sok értékes helyi nevezetességet ismerhettünk meg, illetve hajós kirándulás is szerepelt a programban a pincelátogatások és borkóstolók mellett – sorolta fel a fontosabb történéseket.

Csoportkép
Fotó: Kertbarát Kör Egyesület

A rövid értékelés után a jövő évi célokról is beszélt Röszler Attila. Elmondta, hogy egyesületük életében kiemelkedő eseményre kerül sor, hiszen a kertbarátkör megalakulásának 40 éves jubileumát ünneplik 2019-ben, ugyanúgy ahogy Lenti városa. A jeles eseményt méltóképpen kívánják majd megülni a szüreti munkákat követően.

– Emellett természetesen megtartjuk a hagyományos rendezvényeinket is, és dolgozunk a tartalmas szakmai program összeállításán – tette hozzá Röszler Attila.

Az éves tevékenységről szóló beszámoló után közös vacsorával és koccintással, vigassággal zárták az évet a kertbarátkör tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában