körkép

2018.12.22. 08:00

Demonstrációk és sajtótájékoztatók zajlottak megyénkben

Nagykanizsán tiltakozó gyűlést, Keszthelyen ellenzéki sajtótájékoztatót tartottak pénteken a munka törvénykönyvének módosítása és több kormányzati intézkedés miatt.

Benedek Bálint, Keszey Ágnes

Fábián József és Ferincz Jenő a város Deák terére meghirdetett nagykanizsai tiltakozáson

Fotó: Gergely Szilárd

Nagykanizsán Ferincz Jenő és Fábián József magánszemélyek kezdeményezték a Deák téri tiltakozó gyűlést. Előbbi elmondta: a kormányzati intézkedések a város lakosságát is húsbavágóan érintik, ezért a helyi önkormányzat ellen is szól a tiltakozás.

– Szeretnénk elérni, hogy a „rabszolgatörvényt” azonnal vonják vissza, kevesebb legyen a rendőri túlóra – fogalmazott Ferincz Jenő. – Ezenkívül független bíróságokat, Európai Ügyészséget és független közmédiát követelünk.

Fábián József és Ferincz Jenő a város Deák terére meghirdetett nagykanizsai tiltakozáson Fotó: Gergely Szilárd

A szónokokat ottjártunkkor mintegy húsz ember hallgatta.

Keszthelyen „A rabszolgatörvény és a tüntetések” címmel tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció. Nagy Zoltán, a megyei közgyűlés tagja azt mondta, hogy ez a jogszabály volt az utolsó csepp a pohárban, ezért a parlamenti ellenzék az utcára vonult Zalában is. Elhangzott: a hozzájuk csatlakozók nem tudnak megélni fizetésükből, de nem négyszáz óra túlmunkát akarnak, hanem minőségi munkáért minőségi bért. A sajtótájékoztatón szó volt arról is, hogy a fővárosi demonstráción a tiltakozók szerették volna beolvasni 5 pontos követeléseiket a köztévében. Ezeket a tegnapi sajtótájékoztatón Nagy Viktória önkormányzati képviselő is ismertette.

Fábián József és Ferincz Jenő a város Deák terére meghirdetett nagykanizsai tiltakozásonFotó: Gergely Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában