fejlesztés

2018.12.18. 07:00

Bővítették a Zala Pláza ingyenes parkolóját

A Zala Pláza felújítása nyomán változik a komplexum előtti parkolási rend, csökken az ingyenes várakozóhelyek száma.

Magyar Hajnalka

Balaicz Zoltán (balról) a fejlesztésről beszél a kibővített parkolóban hétfőn megtartott bejáráson

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek pótlására az önkormányzat az üzletház keleti oldalán 13 férőhelyes (ebből egy a mozgáskorlátozottaknak fenntartva) parkolót építtetett, ahol tegnap tartott sajtóbejárást Balaicz Zoltán polgármester. A várakozóhelyek bővítését a közvilágítási hálózat kiterjesztése is kísérte a térségben, a szakemberek három új kandelábert állítottak fel. A két fejlesztés együttes költsége 19 millió forint volt.

A megyeszékhely vezetése – különös tekintettel a környéken várható újabb beruházásokra – az ingyenes parkolóhelyek számának további bővítését tervezi. A polgármester elmondta: az önkormányzat a mostani bővítés helyszínére 172 férőhelyes parkoló kiviteli tervével és egyéb engedélyeivel rendelkezik, a nemrég birtokba vett 13 parkoló ezen fejlesztés első üteme. Remélhetőleg a folytatáshoz szükséges nem csekély forrást is biztosítani tudja majd a költségvetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában