Diákokból vállalkozók

2018.12.08. 11:00

A való élet „göröngyeire” készített fel a 20. Thúry vásár

Négy pasi meg egy kicsi Kft., Telehas Kft. és Horror Suli Kft. A Thúry Szakképző Iskola huszadszor megrendezett Thúry vásárán tegnap diákvállalkozások versenyeztek.

Benedek Bálint

A Thury-turi Kft. (balról: Máthé Vanessza, Makkos Viktória, György Vanda) turkálóval várta a vásárlókat Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

A speciális küzdelemben a 11. évfolyamos szakgimnáziumi tanulók (kereskedelem, vendéglátóipar, ügyvitel és közgazdaság ágazati irányultság) 11 különféle profilú céget alapítottak. A diákvállalkozások működtetésével végzett gyakorlat alkalom arra is, hogy a fiatalok a gazdasági fogalmakat, valamint a marketing alapismereteket megtanulják.

– A gyerekek és pedagógusok rengeteget dolgoznak, gyakran tanórán kívül is a vállalkozásuk sikeréért – mondta Richter Lászlóné igazgató. – Jó tapasztalatink vannak, hisz a tornateremben elindított cégek számos kihívás elé állítják a fiatalokat, ezek leküzdéséből pedig a való életben is profitálhatnak majd.

A Thury-turi Kft. (balról: Máthé Vanessza, Makkos Viktória, György Vanda) turkálóval várta a vásárlókat Fotó: Gergely Szilárd/Zalai Hírlap

Így vélekedett a Nagykanizsai Szakképzési Centrum igazgatója, Bene Csaba is, aki úgy érzi: a Thúry vásár kapcsán leginkább a sikerekkel szembesülnek a tanulók, de az élet olykor göröngyös. Néhány óra leforgása alatt ezen a színtéren kiderülhet, ha valami nem működik. Most még nincsen mindennek következménye, ám nem lesz mindig így. Feladni azonban soha nem szabad: harcolni kell, fejleszteni, hogy mindig megújulhasson az adott vállalkozás.

Az idei viadalt a kürtőskalácssütéssel foglalkozó Négy pasi meg egy kicsi Kft. nyerte az Édes szépség Kft. és a Hencsi-Fonók Kft. előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában