Elhelyezkedést segítő képzések

2018.11.29. 07:00

Tájékoztatót tartottak a zalaegerszegi foglalkoztatási paktumról

A megyeszékhely önkormányzata, a Zala Megyei Kormányhivatal, valamint a Kontakt Nonprofit Kft. konzorciumában két éve kezdte meg működését a zalaegerszegi foglalkoztatási paktum.

Hajdu Péter

Dr. Árok Krisztina volt az egyik előadó Fotó: Katona Tibor

Fotó: Katona Tibor

Az eddig eltelt időszak eredményeiről és a további célokról szóló tegnapi fórumon egyebek mellett elhangzott: a közel 1 milliárd forint értékű, 2019 június végéig megvalósuló foglalkoztatási paktum során eddig 264-en kaptak bértámogatást, 20 személy vállalkozóvá válását támogatták és 170-en vettek részt az elhelyezkedést segítő képzéseken.

Dr. Árok Krisztina volt az egyik előadó Fotó: Katona Tibor

A célcsoportokból 650 főt vontak be eddig a programokba. Dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője bejelentette továbbá, hogy a konzorcium szerződésmódosítási kérelmet nyújtott be a Magyar Államkincstárhoz azért, hogy a programot hosszabbítsák meg jövő év végéig. Aladi Gusztáv, a Kontakt Nonprofit Kft. vezetője az önkormányzat által támogatott munkaerő-kölcsönzésről szólt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában