Portrék és önarcképek

2018.11.16. 07:00

Megyei festészeti és rajzversenyt hirdetett az Ady-iskola

Portrék és önarcképek címmel hirdetett megyei festészeti és rajzversenyt az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

Arany Horváth Zsuzsa

A festési vetélkedőre jelentkezett tanulók, mögöttük Tánczos György Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A 36, megyénken túlról is érkezett 7.-8. osztályos diák tegnap Tánczos György képzőművész-tanár vezetésével fogott a helyben készítendő munkához: élő modell után rajzoltak, festettek portrét. Magukkal hozták az otthon készített önarcképet is, amely belépő volt a versenyre.

A festési vetélkedőre jelentkezett tanulók, mögöttük Tánczos György Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A versenyen rajz kategóriában első lett Balatoni Bori (Zeg, Kölcsey), és Péntek Kitti (Zeg, Ady), 2. Berecz Boglárka (Keszthely, Életfa), 3. Zugor Krisztina (Zeg, Ady) és Nagy Balázs (Keszthely, Csány-Szendrey). A festők közül 1. helyezett lett Koller Helén (Keszthely, Csány-Szendrey), 2. Valent Mira ugyanabból az iskolából, 3. Biró Bianka (Zeg, Ady). Különdíjat érdemelt ki Zsimala Sára (Zeg, Ady) és Bálint Dorka (Őriszentpéter). AHZS Fotó: Katona

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában