Sajtótájékoztató

2018.11.16. 17:30

Már javában hangolódik az ünnepre a Griff bábszínház

A készülő karácsonyi darabról, továbbá kicsiknek és felnőtteknek szánt új produkciókról is szó esett csütörtökön a Griff sajtótájékoztatóján.

Magyar Hajnalka

Lendvai Zoltán, mögötte néhány szereplő Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A téli ünnepkört A fiú, akit Karácsonynak hívnak című mesével köszönti a bábszínház, a népszerű regény bábos adaptációjáról a rendező, Lendvai Zoltán beszélt. A darab premierje Zalalövőn lesz november 20-án, a megyeszékhelyen pedig december 3-tól kezdik játszani, az Art moziban. A történetről elöljáróban csak annyit, hogy Karácsony apó, vagy ha jobban tetszik, a Mikulás gyerekkoráról szól.

Lendvai Zoltán, mögötte néhány szereplő Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Szűcs István, a bábszínház igazgatója, valamint Bartal Kiss Rita művészeti vezető a további újdonságokat részletezte. Az Aprók Színháza sorozat keretében december 8-án mutatják be az Ül, áll, fekszik című mozgás centrikus produkciót, amivel a 3-4 éves gyerekeket célozzák meg. A rendező és koreográfus Góbi Rita, a kortárs táncművészet karakteres egyénisége, a megvalósítás pedig Fekete Ágnes vállán nyugszik.

December 19-én 18 órakor elindul a felnőtteknek szóló Esti mese sorozat is, a tavalyi sikerre való tekintettel újra meghívták Markó-Valentyik Anna Éneklő Betlehem című előadását. A folytatásban január 23-án az Un-dead – Lugosi élete 9 képben című szegedi előadás várja az érettebb közönséget, majd májusig minden hónapban tartogat még számukra valamilyen csemegét a bábszínház.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában